Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата на Кристиан Николов, подсъдими

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата на Кристиан Николов, подсъдими
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на убиеца на Милен Цветков

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъдата на Кристиан Николов, подсъдими за причиняването на гибелта на журналиста Милен Цветков . Това заяви БиТиВИ.

обвиненият получи присъда от девет години " отнемане от независимост ". Също по този начин в продължение на 10 години Николов няма да може да ръководи МПС.

Съдът одобри, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл - поради използването на опиати и високата скорост, с която е управлявал автомобила си Кристиян Николов, когато опустоши Милен Цветков на червен светофар на многолюден столичен бул..

Адвокат на фамилията на Милен Цветков - Менко Менков уточни, че това е пробив в правосъдната процедура за последните 33 години - приемането на предумисъл при злополука.

Решението на Върховният касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Припомняме, Кристиан Николов Милен Цветков на червен светофар в София точно на Великден през 2020 година Установено бе, че обвиненият е бил Това обаче не попречи още през септември 2021 година съдът да дефинира по-лека мярка за неотклонение на подсъдимия, като и до този миг

Първоначално прокуратурата против Николов. След проточилото се над две години дело, на първа инстанция Николов бе наказан на 9 години затвор.

На 7 декември 2022 година на Николов от девет години затвор и отнемане от право да ръководи МПС за период от 10 години, постановена от Софийския градски съд.
 Адвокатът на Кристиан Николов изиска пред Върховен касационен съд делото да бъде върнато
Адвокатът на Кристиан Николов изиска пред Върховен касационен съд делото да бъде върнато

Съдебният състав ще се произнесе в едномесечен срок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР