Върховният касационен съд (ВКС) оправда Кирил Рашков - Цар Киро,

...
Върховният касационен съд (ВКС) оправда Кирил Рашков - Цар Киро,
Коментари Харесай

Оправдаха Цар Киро за нападение над журналисти

Върховният касационен съд (ВКС) оправда Кирил Рашков - Цар Киро, по обвиняването за безчинство поради нахлуване над двама публицисти.

По това дело Рашков беше наказан на 8 месеца затвор, само че Върховен касационен съд анулира присъдата и го оневини, тъй като одобри, че потърпевшите фоторепортери са го предизвикали. Провокация, съгласно магистратите, е в това, че те са почнали да го снимат на улицата без да има причина. Действията на цар Киро ескалирали и дейностите му доведоха до покачване на обвиняване. Той бе измамен под отговорност за смело и извънредно цинично безчинство, което е и рисков рецидив.

Инцидентът е от юни 2014 година, когато двама фоторепортери отишли да снимат пред дома на циганския водач. Според фотографите, те са получили сигнал за скандал с негова съседка. На мястото заварили Рашков умерено да беседва с различен човек. Журналистите почнали да го снимат, при което Рашков ги нападнал и почнал да души единия. Той пък споделил на колежката си да снима протичащото се, при което Рашков опитал да я заплюе. Веднага по-късно битката била прекъсната, двамата кореспонденти си тръгнали и подали сигнал за случилото се на тел. 112.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР