Върховният касационен съд в Бургас трябва да реши съдбата на

...
Върховният касационен съд в Бургас трябва да реши съдбата на
Коментари Харесай

Ще бъде ли оправдан бруталният убиец на 11-годишната Никол

Върховният касационен съд в Бургас би трябвало да реши ориста на 17-годишния Иван Иванов, който е наказан на 8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол.

Първата и втората инстанция са единомислещи в решението си, като признават за почтен Иванов за това, че убийството е осъществено с особена свирепост, написа "Трафикнюз ".

На 16 септември обаче Иван се изправи пред съда, с цел да изиска да бъде оправдан по всички обвинявания. В едномесечен период магистратите би трябвало да се произнесат с решение дали Иванов ще лежи в пандиза или ще бъде пуснат на независимост, тъй като не носи виновност за жестокото ликвидиране на Никол.

Връщаме се на датата 20 август 2017 година. Мястото е бургаския квартал „ Меден рудник “. На този ден Иван, който тогава е на 15 години и Никол се схващат във фейсбук да се видят и да пушат наргиле.

Това е втората им среща, а запознанството им станало точно в обществената мрежа. Срещата била в центъра на Бургас, откъдето двете деца хванали рейс за „ Меден рудник “. Търсели блок, на чийто покрив можели да се качат, с цел да никой да не ги тормози до момента в който пушат наргиле. Такъв бил точно 108 блок.

По първичните разкази на Иван, двамата с Никол си изкарали доста добре. Момчето имало мощни благосклонности към нея. Тръгвайки си от покрива и возейски се в асансьора 15-годишният решил да предприеме ограничения във връзка с това, че харесва Никол. Той тръгнал да я целува, а тя освен го отблъснала, само че и се изсмяла, тъй като не подозирала и очкавала дейностите на Иван.

Това обаче афектирало момчето. То извадило нож и прерязало гърлото на 11-годишната Никол. След това излязъл от асансьора, затворил вратата и оставил момичето да издъхне. Никол викала за помощ и молела някой да отиде при нея, само че съседите мислели, че това се чува от детската площадка и някое дете се майтапи.

Така последните минути на Никол били прекарани в асансьорната кабина. След жестоткото ликвидиране Иван се прибрал у дома и излязъл да играе с приятелите си, без да показва каквото и да било терзание или разстройване от осъщественото закононарушение.

Делото се организираше при закрити порти, защото Иван беше невръстен. Както на първа, по този начин и на втора инстанция магистратите бяха безапелационни, че има прекалено много доказатвлатва против момчето и нямат никакви подозрения, че той е причинителят на убийството.

Самият Иван обаче смени версията си и сподели, че няма никаква виновност. Бил разказал самопризнанията си единствено тъй като бил изплашен и усетил напън от полицията. Във версията на момчето се появи трети човек, който влезнал в асансьора и умъртвил Никол, а Ивано просто не подал сигнал в полицията. Съдът обаче е катефоричен, че такава версия е невъзможна.

Установено е, че Иван е бил точно във входа когато гърлото на Никол е било прерязано. Също по този начин е открито ДНК на момичето по телефона на Иванов. Освен това са прегледани и полемиките сред двамата. Веднага след случилото се Иван изхвърлил мобилния си телефон в резервоар, до който след това самичък завел проверяващите.

Присъдата която получи Иван е 8 години затвор. Според родителите му той е почтен и не заслужава да прекара и ден лишен от свободата си. Според майката и бащата на Никол обаче това е насмешка и единственото нещо, което заслужава килърът на 11-годишната им щерка е пожизнен затвор. Присъдата е по-малка заради обстоятелството, че Иван е бил невръстен по време на убийството.

Днес 17-годишното момче желае да бъде пуснат на независимост и да не бъде наказван за убийството на Никол, тъй като съгласно него не го заслужава. А дали ще бъде оневинен и какъв брой време ще бъде в пандиза, в случай че въпреки всичко бъде лишен от независимост, това би трябвало да кажат магистратите от Върховен касационен съд до месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР