Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни

...
Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни
Коментари Харесай

Окончателно: 25 години затвор за убиеца на фелдшера от Орешник

Върховният касационен съд остави в действие решението на бургаските апелативни съдии по делото против Иван Пачелиев, приет за отговорен за убийството на медицинския фелдшер Димитър Факиров  от Тополовград. Подсъдимият ще търпи наказване " отнемане от независимост “ в размер на 25 години при първичен " непоколебим “ режим.

Burgas24.bg напомня, че закононарушението не  осъществено на 8 октомври 2019 година в  село Орешник, община  Тополовград.  Иван Пачелиев съзнателно е умъртвил Димитър Факиров при осъществяване на службата му като медицински фелдшер, като гибелта е породена по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Иван Пачелиев  е приет за отговорен и в това, че незаконно е държал 111 бpоя патрони. Той е наказан да заплати на околните на потърпевшия обезщетение в размер на общо 250 000 лева

С решение от 02.11.2021 година бургаските апелативни съдии потвърдиха присъдата на Ямболския областен съд. Решението на Апелативен съд – Бургас беше обжалвано от частните обвинители, наследници на убития Димитър Факиров и от подсъдимия Пачелиев пред Върховния касационен съд, който е намерил жалбите  за неоснователни. В постановения правосъден акт висшите съдии показват, че наказването е несъмнено в сходство със закона и в неговите рамки.  

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР