Върховният касационен съд остави в сила решение на бургаските апелативни

...
Върховният касационен съд остави в сила решение на бургаските апелативни
Коментари Харесай

Окончателно: 15 г. затвор за ямболия, убил с брадва жена

Върховният касационен съд остави в действие решение на бургаските апелативни съдии, с което е доказана присъда в размер на 15 години „ отнемане от независимост “, наложена от Оценка за съвместимост – Ямбол на Димитър Сотиров за умишленото ликвидиране на Николинка Василева от гр. Ямбол.

63-годишният мъж е приет за отговорен в това, че на 10 ноември 2019 година в гр. Ямбол, в партерен етаж на къща на ул. “Крали Марко “, съзнателно умъртвил Николинка Василева посредством нанасяне на голям брой удари с секира в дясната половина на главата и лицето, като действието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата жена метод и с особена свирепост.

Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, пр.2-ро и прочие 3-то, вр. чл.115, вр. член 54 от Наказателния кодекс. Сотиров е наказан на 15 години „ отнемане от независимост “, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване наказването. Мъжът е наказан да заплати на майката на убитата 35- годишна жена сумата от 5 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.

Димитър Сотиров живеел със сестра си в лична къща в гр. Ямбол където обитавал стая на приземния етаж. Пострадалата била бездомна. С подсъдимия били другари и при започване на 2019 година той я приел да живее безплатно при него в приземния етаж на къщата, до момента в който получи от Община Ямбол за прилагане жилище като обществено затруднено лице без дом. Двамата били безработни. Между потърпевшата и подсъдимия възниквали разногласия, съпроводени с обиди, във връзка злоупотребата му с алкохол и занемарените му хигиенични привички. В деня на закононарушението двамата още веднъж се скарали, Сотиров отишъл да си купи медицински алкохол, разредил го с вода в празно шише от 500 мл. и го изпил. Последвал втори скандал към 22 ч. и тогава подсъдимият влезнал в пристройката до къщата, от където взел секира с дървена ръкохватка. Връщайки се в стаята той заварил дамата да лежи в леглото, доближил се с брадвата в ръце и почнал да нанася ударите. След като умъртвил потърпевшата Василева се качил на горния етаж на къщата, събудил сестра си и я помолил да се обади в полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР