Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на

...
Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на
Коментари Харесай

Пуснаха от затвора полицаите, осъдени за смъртта на Чората

Върховният касационен съд през днешния ден излезе с решение за обновяване на делото против петимата служители на реда, наказани за гибелта на Ангел Димитров - Чората. Той умря при полицейска акция на 10 ноември 2005 година в Благоевград.


За гибелта му бяха упрекнати Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски. След 14 година през април т.г. Върховен касационен съд ги осъди на по 7 години затвор. Тази вечер те бяха освободени от пандиза в Бобовдол, където излежаваха присъдите си.

Днес 5-членният състав анулира присъдата им и върна делото за ново разглеждане от нов състав на касационната истанция.
" Този интервал за нас беше много непосилен, първо, че бяхме незаслужено наказано. Невинни хора да лежат в пандиза...нечовешко е! "
Това ли е справедливото решение?
" Да! Това е справедливото решение! " " Имаме още неща за извършване, още неща, които да се потвърждават, с Бога напред! И имаме вяра, че отново ще стигнем до край! "
" Винаги сме призовавали цялата истина да излезе нескрито, всичко да излезе нескрито в това дело, да се разгласява в интернет, с цел да може всеки български жител да си направи преценката ".
 ​Върховният касационен съд възобнови делото за убийството на Чората ​Върховният касационен съд възобнови делото за убийството на Чората
С Решение №128/16.12.2019 година по наказателно дело № 513/2019 година петчленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) анулира по реда на възобновяването Ре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР