Върховният ирански лидер Али Хаменей отказа помощта, предложена от САЩ

...
Върховният ирански лидер Али Хаменей отказа помощта, предложена от САЩ
Коментари Харесай

Иранският лидер Али Хаменей отхвърли предложената американска помощ

Върховният ирански водач Али Хаменей отхвърли помощта, препоръчана от Съединени американски щати за битка с ковид, и загатна тайната доктрина, че вирусът може би е основан в американски лаборатории, съобщи Асошиейтед прес.

Иран е подложен на тежки американски наказания, които не разрешават на страната да продава петрола си и да взе участие в международните финансови пазари. През последните дни иранските длъжностни лица все по-силно подлагат на критика санкционния режим, само че 80-годишният Хаменей избра да се позове на тайната доктрина, употребена и от китайски представители.

"Може би лекарството, което оферирате, е метод вирусът да бъде публикуван още повече. Или в случай че изпратите терапевти и лекари, може би това ще бъде за те да следят резултата от отровата, защото се твърди, че част от вируса е изработен за Иран ", съобщи Хаменей.

В света няма каквито и да било научни доказателства за тезата на Хаменй, акцентира АП. Според иранския водач обаче помощта, предлагана от Съединени американски щати, е странна, добавя Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР