Върховният дипломат на Вашингтон, Антъни Блинкен, проведе разговори със саудитския

...
Върховният дипломат на Вашингтон, Антъни Блинкен, проведе разговори със саудитския
Коментари Харесай

Антъни Блинкен настоява за „трайно“ мирно споразумение за Газа при посещение в Рияд

Върховният посланик на Вашингтон, Антъни Блинкен, организира диалози със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Рияд в понеделник, част от натиска на Съединени американски щати за „ дълготраен “ спокойно съглашение в Близкия изток, макар че се зарече да продължи да бомбардира ирански активи в района.

Пътуването на Блинкен до Саудитска Арабия ще бъде последвано от спирки в Египет, Катар, Израел и Западния бряг, защото Съединени американски щати Държавният секретар се пробва да форсира договарянията за завършек на траялата четири месеца война сред Израел и Хамас и да обезпечи освобождението на израелските заложници, държани в Газа.

Съединени американски щати считат нормализирането на дипломатическите връзки сред Саудитска Арабия и Израел за значима стъпка към непрекъснат завършек на рецесията в Газа. Водените от Съединени американски щати договаряния за договорка сред Саудитска Арабия и Израел се организираха по-рано тази година, само че се провалиха след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври.

„ Секретарят и престолонаследникът продължиха полемиките относн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР