Раскин разкъсва разследването на GOP Байдън като „неудобно“ след публикуването на по-експлозивни банкови записи

...
Върховният демократ в надзорната комисия на Камарата на представителите отхвърли
Коментари Харесай

Върховният демократ в надзорната комисия на Камарата на представителите отхвърли публикуването в сряда сутринта на председателя Джеймс Комър на банкови записи, които изглежда показват, че на Хънтър Байдън са плащани милиони от Източноевропейски олигарси.

В бележката от 19 страници, която предоставя екранни снимки на редактирани финансови записи, се казва, че милиони долари в плащания са дошли от украинската енергийна компания Burisma Holdings, руския олигарх Елена Батурина и казахстанския олигарх Кенес Ракишев.< /p>

Записите също предполагат, че Джо Байдън е присъствал на вечери с Батурина, Ракишев и представител на Burisma, докато е бил вицепрезидент.

Но конгресменът Джейми Раскин, D-Med., предложи Комер, R-Ky., не успя да докаже неправомерни действия от страна на президента Байдън. Раскин посочи факта, че банковите записи не посочват директно името на Джо Байдън.

„Републиканците от Комитета отново публикуваха информация за финансови транзакции, които не включват президента. Вместо това, те преразглеждат същите бизнес сделки на Хънтър Байдън, които републиканците в Конгреса идентифицираха преди поне три години“, каза Раскин.

„Доказателствата, публикувани оттогава – включително показанията на призовани свидетели и интервюирани от републиканците и записите, прегледани като част от разследването на председателя Комър – всички ясно показват, че президентът Байдън не е участвал в бизнес сделките на сина си.“

Раскин обвини републиканците в умишлено изопачават и замъгляват факти и отхвърлиха цялото им разследване на семейство Байдън като „смущаващо“.

„Републиканците многократно изопачаваха и неправилно характеризираха доказателствата в прозрачен и все по-неудобен опит да оправдаят неоснователните си призиви за импийчмънт разследване и отвличане на вниманието от десетките висящи криминални обвинения на бившия президент Тръмп в три различни случая“, каза Раскин.

Историята продължава

Според банковите записи Хънтър Байдън и бившият му сътрудник Девън Арчър е получавал по 83 333 долара на месец от Burisma, общо 3 321 379 долара от 2014 г. до 2015 г.

Арчър разговаря със служителите на Комитета за надзор на Камарата миналата седмица в маратонско интервю при закрити врати, по време на което каза, че синът на президента продава „марката“ Байдън и че президентът Байдън „донесе най-голяма стойност на марката“.

Арчър каза, че е чул президента Байдън по телефона с Хънтър Байдън, докато последният е бил с техни бизнес партньори в 20 случая в рамките на едно десетилетие, но не казаха, че са обсъждали директно бизнес въпроси.

Чад Перграм от Fox News допринесе за този доклад.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР