Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкция в размер на 236

...
Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкция в размер на 236
Коментари Харесай

Четвърт милион глоба отнесоха belVita заради Гришо и Цвети Пиронкова

Върховният административен съд (ВАС) удостовери глоба в размер на 236 431 лева за заблуждаваща реклама на " Монделийз България холдинг " АД. Решението е дефинитивно, прецизират от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Проучване на Комисия за защита на конкуренцията през 2014 година открила, че на страницата си във " Facebook " " Монделийз България холдинг " АД е разгласило фотоси на тенисистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е сложено логото " belVita Добро утро! ", като комерсиалната марка е благосъстоятелност на " Монделийз ".

Според Комисия за защита на конкуренцията посредством потреблението на фотоси на известните български спортисти, без те да са ангажирани като рекламни лица и без да е получено тяхното единодушие за това, потребителите са заблудени, че Димитров и Пиронкова промотират, предлагат и харесват бисквитите belVita.

От Върховен административен съд аргументират решението си с това, че показани по този метод, фотосите се трансформират в рекламни материали, чието ясно обръщение е, че известните български спортисти са негови рекламни лица, които употребяват продукта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР