Върховният административен съд (ВАС) отмени допълнително въведеното заплащане от 20

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени допълнително въведеното заплащане от 20
Коментари Харесай

Съдът отмени плащането от 20 ст./кв.м за час при затваряне на улици в София

Върховният административен съд (ВАС) анулира в допълнение въведеното възнаграждение от 20 ст./кв.м на час при използването на публични пространства при строително-монтажни работи, което се регламентира с разпоредба на Столична община. Това оповестиха от Националната асоциация на строителните бизнесмени.

Организацията сезира Административния съд в София за дублиращи се такси, въведени от Столична община и завоюва делото на първа инстанция. Сега и състав на Върховен административен съд е удостоверил решението, което е дефинитивно.

" Столична община не следва да приема такса за такава услуга, тъй като тя дублира плануваното в различен член на същата разпоредба, съгласно който използването на пространства за строително-монтажни работи се заплаща на дневна база ", разяснява Георги Шопов, ръководител на Националната асоциация на строителните бизнесмени.

Двете идентични разпореждания са част от Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община (НОАМТЦУПСО – името на наредбата).

В единия от текстовете на наредбата (чл.19б от Приложение №12) е посочено, че за краткотрайна възбрана за влизане на транспортни средства в обособени улици или сектори от тях при строително-монтажни работи и други дейности от частен темперамент се събира такса от 0.20 лева на час за един квадратен метър от направление " Транспорт и транспортни връзки ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР