Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на фирмата

...
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на фирмата
Коментари Харесай

ВАС прекрати делото на Инерком за забранената сделка с ЧЕЗ

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на компанията на Гинка Върбакова " Инерком " против възбраната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие българските активи на чешката енергийна група ЧЕЗ и приключва делото.

Аргументът, посочен в определението на Върховен административен съд от 6 август 2020 година, е, че " Инерком " към този момент няма юридически интерес от договорката, откакто договорът ѝ с ЧЕЗ за покупко-продажбата на българските сдружения е преустановен и подобен към този момент е подписан с " Еврохолд България ".

Определението на съда може да бъде обжалвано от " Инерком " с частна тъжба пред петчленен състав на Върховен административен съд в седемдневен период от съобщаването му.

От " Инерком " споделиха пред Mediapool, че следва да се срещнат с решението и да решат дали да го апелират.

Фирмата на Върбакова внесе в края на юли 2018 година тъжба против забранителното решение на антимонополиня орган. Комисия за защита на конкуренцията видя опция за корист с монопол поради притежаваните от Върбакова слънчеви мощности, без значение че техният пазарен дял е извънредно невисок. " Инерком " съобщи, че ще ги продаде и изиска нова оценка на договорката, само че още веднъж се препъна в Комисия за защита на конкуренцията. Делото по жалбата на компанията, към което се причисли и ЧЕЗ, обаче бе планувано от Върховен административен съд чак за пролетта на 2019 година, а в това време изтече срокът, в който трябваше да бъде завършена договорката и ЧЕЗ приключи контракта си за покупката с " Инерком ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР