Върховният административен съд /ВАС/ е потвърдил решението на Комисията за

...
Върховният административен съд /ВАС/ е потвърдил решението на Комисията за
Коментари Харесай

Потвърдено: Има установен конфликт на интереси по отношение на управителя на МБАЛ-Павликени

Върховният административен съд /ВАС/ е удостоверил решението на Комисията за противопоставяне на корупцията /КПК/ за открит спор на ползи във връзка с шефа на МБАЛ-Павликени Ренета Кръстева .

В спор на ползи доктор Кръстева е сключила контракт за наем за краткотрайно и възмездно прилагане на пространства и инсталация на общинската болница в частен интерес на обвързвано с нея лице – Самостоятелна медико-диагностична лаборатория, комерсиално сдружение, със притежател и шеф нейният татко .

В хода на инспекцията е било открито, че доктор Кръстева е едноличен притежател на капитала на лабораторията до септември 2009 година, само че и към сегашния миг продължава да бъде на трудов контракт към нея като „ доктор шеф на поделение – лаборатория “ , без значение че от януари 2010 година е вписана като шеф на МБАЛ-Павликени .

За осъщественото от нея административно нарушаване доктор Кръстева е наказана да заплати санкция в размер на 5000 лева . В изгода на страната се лишава и сумата в размер на 31 830.55 лева, представляваща получената материална полза вследствие на открития спор на ползи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР