Върховният административен съд не уважи искането на адвокатите на Столичния

...
Върховният административен съд не уважи искането на адвокатите на Столичния
Коментари Харесай

Съдът отхвърли искането на Столичната община за спиране на делото за цената на билета

Върховният административен съд не почете настояването на юристите на Столичния общински съвет и не приключи делото за повишението на цената на билета за градски превоз в София с 60%. В началото на 2017 година Административния съд анулира наредбата, с която беше въведеното повишаването, само че решението му беше обжалвано от общинския съвет.

На 5 април тази година, след дълга полемика, общинските съветници одобриха нова разпоредба за градския превоз, като анулираха остарялата, която е обект на правосъдното дело във Върховен административен съд. По тази причина юристите на общината желаеха от съда да приключи делото.

Съдът обаче отхвърли настояването с претекст, че преглежда законосъобразността на решението на първата инстанция - Административния съд. Окончателното решение ще бъде взето на закрито съвещание, като целесъобразния период е един месец.

По време на съвещанието се разбра, че и новата разпоредба е обжалвана пред Административния съд. Според юристите на оспорващите покачването на цената с приемането на нов документ общинският съвет е залоупотребил с право. Според тях има заплаха съветниците да одобряват нова разпоредба всякога, когато съдът е на път да анулира настоящата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР