Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче,

...
Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче,
Коментари Харесай

Съдът касира кметските избори в Лиляче

Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче, оповестява bTV.

Причината са открити нарушавания в изборния развой. На локалните избори през есента претендентът на ГЕРБ Росен Петков завоюва пред съперника си Красимир Петров, повдигнат от МК " Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ (НДСВ, БСД - Евролевица, Консервативна България, БДФ) " с едвам два гласа.

Още преди вота селото се прочу с над 140 души, дописани по сегашен адрес , както и с обвинявания в избирателен туризъм.

" Видя се, че има истина и истината съществува. Всички хора от селото са задоволени ", съобщи Красимир Петров от Вътрешна македонска революционна организация, чиято партия подава тъжба незабавно след изборите.
 Кмет на врачанско село е определен след трето преброяване и кавги с два гласа разлика
Кмет на врачанско село е определен след трето преброяване и кавги с два гласа разлика

Загубилият балотажа Красимир Петров ще апелира резултата

По думи на регионалния ръководител на ВМРО-Враца Красимир Богданов пък се е видяло ясно в следствието, че бюлетините, оповестени за недействителни, в действителност са действителни, а резултатът е еднакъв.

" Влизали са външни хора в секцията по време на броенето. Крайно време е да се разбере, че избори по този метод не може да се печелят - с агитки и хора от други места ", безапелационен бе той.

Отстраненият кмет Росен Петков пък съобщи, че още през вчерашния ден е напуснал ГЕРБ, тъй като се усеща изкупителна жертва. Той се оплака, че е репресиран от Вътрешна македонска революционна организация, тъй като съгласно него лъжели хората, че е записал непознати лица.

" Във вечерта на изборите Красимир Петров от Вътрешна македонска революционна организация се е подписал на протокола, че е склонен с изборния ден и няма несъгласие. Външните лица са били с уверение за представител и покровител ", означи Петков. Той разясни, че ще се кандидатира още веднъж за кмет на село Лиляче, само че този път като самостоятелен претендент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР