Върховният административен орган на Южната баптистка конвенция гласува във вторник

...
Върховният административен орган на Южната баптистка конвенция гласува във вторник
Коментари Харесай

Южните баптисти изгониха една църква, защото имат жена пастор, други две заради политиката за сексуално насилие

Върховният административен орган на Южната баптистка спогодба гласоподава във вторник да изгони четири конгрегации - една, тъй като има жена като старши министър, две за това, което споделиха, че са провали, свързани с политиката на деноминацията за полово принуждение и един заради липса на финансово присъединяване.

Изпълнителният комитет на SBC разгласи решението след закрита сесия в края на двудневната си среща в Нешвил. Това са последните от поредност експулсирания през последните години, най-много когато изгони една от най-големите си, църквата Saddleback в Калифорния, и конгрегация в Луисвил, Кентъки, тъй като има дами на управителни позиции в служение.

Във вторник, комитетът измести баптистката черква Имануел от Падука, Кентъки, чийто старши чиновник е жена. В формалното изказване на вярата на SBC се споделя, че длъжността свещеник е отворена единствено за мъже.

Immanuel сподели в изказване във Фейсбук, че удостоверява своето „ решение да призове преп. Кейти МакКоун да служи с и измежду нас. ” Той...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР