Върховния касационен съд (ВКС) изменя решението на Софийския апелативен съд

...
Върховния касационен съд (ВКС) изменя решението на Софийския апелативен съд
Коментари Харесай

Ръководител движение на гара Волуяк получи 3 години условно за катастрофа на жп прелез

Върховния касационен съд (ВКС) променя решението на Софийския апелативен съд (САС), като оправдава подсъдимия Петко П. и понижава размера на наложеното наказване на 3 години отнемане от независимост, като отсрочва изтърпяването му за период от 5 години и отнемане от право да упражнява специалност, обвързвана с ръководство на придвижването на влаковете и гаровата активност в страната за период от 5 години.

Петко П. е упрекнат за това, че като началник придвижване на ж.п. гара " Волуяк " с бездействието си, станал причина за тежка злополука сред трен и автомобил. При случая почина млад мъж.

В решението си тричленният състав на Върховен касационен съд показва, че " данните, които характеризират личността на подсъдимия, проявена и посредством съответно осъщественото закононарушение дават съображение и за извод, че липсва прецизна нужда от дейно осъществяване на лишаването от независимост ".

Поради това се приема, че задачите на наказването могат да бъдат реализирани и посредством условното наказание на подсъдимия при оптимално дългия изпитателен период от пет години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР