Върховната комисарка на ООН за човешките права Мишел Бачелет ще

...
Върховната комисарка на ООН за човешките права Мишел Бачелет ще
Коментари Харесай

Върховният комисариат на ООН за човешките права ще открие офис в Каракас

Върховната комисарка на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет ще открие офис с двама чиновници във Венецуела за мониторинг на рецесията в страната, сподели опозиционният водач Хуан Гуайдо, представен от ДПА, след среща с Бачелет в Каракас през днешния ден. Ще бъдат следени най-много лечебни заведения, добави той.

По-късно Бачелет се срещна и с Диосдадо Кабейо, считан за дясна ръка на президента Николас Мадуро. По време на срещата пред офиса на Организация на обединените нации във венецуелската столица се събраха стачкуващи. Те скандираха: "Това не е държавно управление, това е тирания ".

Вчера Бачелет се срещна с представители на държавното управление и с родственици на политически пандизчии. Вицепрезидентът, отговарящ за планирането, Рикардо Менендес, посочи пред нея, че за рецесията способстват и глобите на Съединени американски щати, които лишават държавното управление от финансови запаси, писаха локални медии.

Бачелет даде обещание да работи за освобождение на политическите пандизчии, сподели бащата на един от тях. Според локална правозащитна организация сега в страната има близо 690 политически пандизчии. Миналата седмица те са били 773, само че десетки са били пуснати преди визитата на висшата представителка на Организация на обединените нации.

Очаква се по-късно през днешния ден Бачелет, която е някогашна президентка на Чили, да се срещне с президента Мадуро и да направи изказване за медиите, преди да отпътува от Венецуела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР