Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата Боил Банов

...
Върховната административна прокуратура възложи на министъра на културата Боил Банов
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на Боил Банов да провери антиките на Божков

Върховната административна прокуратура разпореди на министъра на културата Боил Банов да ревизира антиките на Васил Божков, стопанисвани и изложени в музей (офиса на предприемача на ул. " Московска " ) от фондация " Тракия ".
Колекцията на Божков: Вещи и поемни лица влязоха в „ Нове Холдинг “ Към момента се прави единствено оглед и списък на предметите
Проверката е обвързвана с изясняване на голям брой условия, свързани с произхода, методите на придобиване, идентифициране и вписване на културните полезности, прецизираха от обвиняването.

Тя е предоставена на министъра на културата, защото той дава отговор за осъществяването на Закона за културното завещание.
Колекцията на Божков: Антиките ще бъдат преместени в НИМ, откакто проверяващите ги изземат Бизнесменът уточни, че неналичието на идентификатор на артефактите е, тъй като не са платени такси за тях
Предвид размера и наличието на поставените въпроси, правене на информации, разбори и отчет от страна на министъра, е избран период за осъществяването от два месеца, прецизираха още от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР