Върховната административна прокуратура сезира Министерския съвет (МС) да поправи грешка

...
Върховната административна прокуратура сезира Министерския съвет (МС) да поправи грешка
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира МС заради винетните такси до село Пролеша

Върховната административна прокуратура сезира Министерския съвет (МС) да поправи неточност в свое разпореждане или да го добави, с цел да бъде решен казусът с винетките и наложените санкции на жителите на с. Пролеша. От държавното обвиняване са поискали от служебния кабинет да им бъде изпратена административна кореспонденция, с цел да се реши дали има незаконност на постановлението на Министерски съвет и в случай че има – да се изготви митинг и да се изпрати до съответния съд.

По време на брифинга зам.-главният прокурор Десислава Пиронева акцентира, че периодите на инспекциите ще бъдат къси, защото този случай е значим и " касае цялото общество ".

Жителите на село Пролеша показаха своята задоволеност от срещата си с основния прокурор Иван Гешев и показаха вяра, че въпросът им ще бъде решен.

" Нямаме време да чакаме към този момент. Нито една институция не желае да поеме отговорност, което е най-страшното. От февруари 2021 година вършим опити да решим този проблем ", разяснява една от жителките на селото.

Хората от Пролеша бяха безапелационни, че в случай че няма резултат, ще се извърнат и към служебния министър председател Гълъб Донев.

Наложените санкции на жителите поради административните неуредици доближават 200 000 лв.. Има такива, които към този момент са с 200 акта.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР