Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на

...
Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на
Коментари Харесай

Разкриха подробности около страшната гибел на тийновете Виктор и Тодор в автомеле

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специфичен контрол досъдебно произвеждане, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, по отношение на край Пловдив.  

На 12 ноември 2020 година, Петър Маринашки, на 19 година,  е притеглен като обвинен от Окръжна прокуратура – Пловдив за това, че на 11 ноември 2020 година, на път  III – 375,  км 29 + 500 - Пещера – Пловдив, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибел на Тодор Бараков, на 16 година, и Виктор Василев, на 17 година, както и междинни телесни повреди на Н.Л., на 16 година, и Г.Н., на 17 година, като от действието е настъпила гибел на повече от едно лице и телесна щета на повече от едно лице – закононарушение по член 343 ал.4 вр. алинея 3 писмен знак Б вр. алинея 1 писмен знак В вр. член 342 алинея 1 от Наказателния кодекс. 

Няколко дни преди случая обвиненият Маринашки в региона на Асеновград спукал задна дясна гума на лек автомобил БМВ, негова благосъстоятелност. Приятел му дал аварийна, а развалената той дал за ремонт в Пловдив.  

На 11 ноември 2020 година, към 15,20 часа, обвиненият с управлявания от него лек автомобил БМВ тръгнал от Стамболийски към Пловдив, с цел да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и потърпевшите Тодор, Виктор, Н.Л. и Г.Н., които желали да го съпроводят. На предна дясна седалка се намирал Н.Л., зад лидера бил седнал Г.Н., в средата - Виктор и до него Тодор.

Петимата спрели за малко на крайпътна бензиностанцията в с. Кадиево, обл. Пловдив. После траяли в посока Пловдив, като Маринашки управлявал автомобила с към 100 км/ч. Свидетелите Н.Л. и Г.Н. гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели.

В този миг, макар че се движел по прав сектор от пътя, обвиненият изгубил ръководство над автомобила, не съумял да овладее зигзагообразните придвижвания на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно и в региона на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът се открил на 7-8 метра от дървото.

На място дошъл екип на Спешна помощ и полицейски чиновници. Обвиняемият бил тестван с механически средства за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като полевите проби са били негативни. При пътнотранспортното произшествие са умряли Виктор и Тодор, а на Н.Л. и Г.Н. били породени телесни повреди. 

Обвиняемият е имал СУМПС от 31 май 2019 година Той не е осъждан. Спрямо Маринашки е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 2 000 лв.. С разпореждане на наблюдаващия прокурор на обвинения е отнето  свидетелството за ръководство на автомобил на учредения член 69а, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. 

Досъдебното произвеждане е в дейна фаза на следствие. В момента се изчакват само резултатите от назначена химическа експертиза, след което следва уточнение на обвиняването и привършване на следствието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР