Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола
Коментари Харесай

Проверяват язовирите Копринка и Жребчево

Върховна административна прокуратура (ВАП) разпорежда инспекция за ръководството и контрола на водовземане и прилагане на водите от язовирите " Жребчево " и " Копринка " на министъра на околната среда и водите.
Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от Българската федерация по риболовни спортове и жители на Община Нова Загора, оповестиха от прокуратурата.
 Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая Нено Димов Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая " Нено Димов "
Има ли заплаха от воден режим за доста хора поради пресъхване на язовири? Сигналите за такова нещо става все по-силни. Нова телевизия...
В сигнала се излагат проблеми, свързани с понижаване на равнището на водите в язовир " Жребчево " заради систематичното му и непозволено източване за частни цели, и за липса на разходомерни устройства на входа и на изхода на язовира, макар дадени такива наставления на Министерство на околната среда и водите. Сочи се и че са отпускани количества вода от язовир Копринка за напояване по направление Стара Загора, само че същите не са били оползотворени по предопределение, а за други цели.
Проверката, която Министерство на околната среда и водите следва да извърши, следва да обясни всички въпроси по отношение на данните в сигнала, свързани с ръководството и контрола на водовземане и прилагане на води от посочените язовири " Жребчево " и " Копринка ", съществуването на противозаконни дейности в тази връзка, както и реализация на административна и административно наказателна отговорност, при определяне на данни за това.
Констатациите на Министерство на околната среда и водите, данните за позволени нарушавания на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания, следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в най-кратък период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР