Върховен касационен съд /ВКС/ възстанови на работа Мариана Иванова, която

...
Върховен касационен съд /ВКС/ възстанови на работа Мариана Иванова, която
Коментари Харесай

Уволнена директорка на детска градина се върна на работа

Върховен касационен съд /ВКС/ възвърне на работа Мариана Иванова, която бе уволнена преди две години като шеф на детската градина в столичния квартал " Горна баня ". Това разгласи юристът на Иванова Кристиан Гьошев. Случаят с надвишения банкет на деца с хронични болести закупи известност преди две години. След уволнението бе изменена и Наредбата за банкет на деца в общинските детски градини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мариана Иванова ще се върне по-късно през днешния ден на остарялото си работно място - детска градина 164 " Зорница ". След възобновяване й на работа, под формата на делегиран бюджет, общината ще би трябвало да й изплати всичките й заплати за този интервал от време в размер на 11 хиляди лева, осигуровките й, както и разноските по разноските за делото, изясни юрист Гьошев.

Адвокат Владислав Янев, който също съставлява Иванова сподели, че единствената виновност на клиантката му, е че декларирала обществено общопризнат факт, обвързван с метода, по който се одобряват деца в детските градини. От справката, направена от юристите на Иванова в хода на делото, за интервала 2016 - 2017 година, и оповестена през днешния ден обществено, излиза наяве, че във въпросния интервал детската градина, която тя управлява, е едвам на седмо място по надвишен банкет на деца с хронични болести - с шест повече. Първенец в това отношение е ДГ 7 " Детелина " с 34 деца повече, ДГ 8 " Проф.Елка Петрова " - с 23 деца повече, ДГ 43 " Талант " - със 17 деца повече.

Адвокат Гьошев уточни, че от писмо на отрасловия заместник-кмет Тодор Чобанов излиза наяве, че против въпросните шефове, които също са надвишили приема на деца, дисциплинарни ограничения не са подхванати.

Мариана Иванова сподели, че смяната в наредбата за банкет, не взема решение казуса с местата в детските градини, защото дефицитът е прекомерно огромен и моли да не престават да се строят нови.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР