Въпросите около бъдещето на британския министър на финансите Филип Хамънд

...
Въпросите около бъдещето на британския министър на финансите Филип Хамънд
Коментари Харесай

Бъдещето на британския министър на финансите Филип Хамънд е неясно


Въпросите към бъдещето на английския министър на финансите Филип Хамънд стават от ден на ден преди оповестението на бюджета на държавното управление идната седмица, откакто той се оказа в центъра на яростния спор по какъв начин тъкмо Англия би трябвало да напусне Европейския съюз. 

След приключването на петия кръг от договарянията по Брекзит, Брюксел разгласи, че те са в „ обезпокоителен застой “, а това стартира на накланя везните в интерес на прогнозите, че Англия може да напусне евросъюза без договорка. Засилват се и рецензиите към държавното управление за метода, по който се отнася към Брекзит. 

Последен на прицел е министърът на финансите Филип Хамънд, който изрази неохотност да заделя средства за сюжета за излизане без договорка. 

Коалиционният патньор на консерваторите в ръководството, севорноирландската Демократична юнионистка партия, през днешния ден прикани премиера Тереза Мей да предизвести Хамънд, че го чака уволненее, в случай че не промени метода си към Брекзит. 

Изявлението на Хамънд, че Брекзит основава неустановеност за английската стопанска система и че е нужен по-дълъг временен интервал, разневиха евроскептиците. В опит да успокои пристрастеностите Хамънд назова Европейски Съюз " зложелател в договарянията ", само че след това се извини за неправилния " асортимент на думи ". Хамънд би трябвало да показа бюджена на 22 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР