„Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление,

...
„Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление,
Коментари Харесай

Медици също готвят протест, ако няма увеличаване на заплатите

„ Въпросите, които сме сложили още от лятото, за най-голямо страдание, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този стадий не получихме съответен отговор. “ Това съобщи ръководителят на народен профсъюз „ Защита “ Красимир Митов след среща със заместник-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

Красимир Митов сподели, че другата седмица се събира националният им съвет, с цел да осведомят и ще имат подготвеност за възможни митинги, „ с цел да схванат, че няма да правят отстъпка медиците от това, което желаят “.

„ Ще изчакаме тези 10 дни да получим прецизен и явен отговор: ще има ли нарастване, с какъв брой ще бъде нарастването, какви ограничения ще бъдат подхванати “, сподели той.

„ Ако бъдат отстранени от заплатите на медиците спомагателните пари за битката с Коронавирус, здравният бранш ще бъде един от най-ниско платените “, съобщи Митов.  

Синдикат „ Защита “ упорстват за нарастване на главните трудови хонорари на работещите в бранш „ Здравеопазване “, нарастване на Бюджетите за прехрана на ЦСМП в страната, нарастване на стойностите на клиничните пътеки и др.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР