Въпросите, които си задаваме, определят качеството на живота ни.Само преди

...
Въпросите, които си задаваме, определят качеството на живота ни.Само преди
Коментари Харесай

Кога, ако не сега?-10 въпроса, които ще променят вашия живот и бизнес

Въпросите, които си задаваме, дефинират качеството на живота ни.

Само преди няколко години животът ми беше печален. Не харесвах работата си, хората към мен не бяха тези, от които имах потребност и се усещах като хамстер, бягащ в колело. Тогава не го разбирах, само че обстановката беше такава най-много, тъй като не си задавах верните въпроси.

Вместо да се запитам: " Как мога да трансформира това към по-добро? ", си блъсках главата над: " Защо ми се случва това? " Очевидно, това не е въпросът, който те води до решения.

В последна сметка, някак си съумях да стигна до прозрението, че сполучливите хора от всяка сфера на живота ги сплотява едно значимо умеене - да си задават положителни въпроси. След това се постарах да събера няколко такива отлични въпроси, които да ми оказват помощ да изляза от " дупката ", да премахнат вътрешните ми ограничавания и да ме накарат да стартира да мисля по различен метод.

Те са 10 и трансформираха съществено освен моя живот, само че и бизнеса на нашата компания. Надявам се да оказват помощ и на вас.

1. Какво ще стане, в случай че се опрости?

Открих този въпрос при Тим Ферис, създател на бестселъра за  4-часовата работна седмица. Ние, хората, сме склонни прекалено да усложняваме дадена обстановка или проблем. Или, както е споделил още Конфуций " Животът е елементарен, само че ние настойчиво го усложняваме. " Не го виждаме, тъй като не се случва изведнъж. Когато се сблъскаме с проблем, намираме решение. А по-късно още едно. И още едно. Накрая имаме цялостен куп решения, което, единствено по себе си се трансформира в проблем. Научих се постоянно да си задавам въпроса: " Как би могло да се опрости това? " или " Какво ще стане, в случай че опростим това? " Това е въпрос, който може да ви спести стотици часове работа отсега нататък.

2. Какво мога да направя в идващите 6 месеца, с цел да реализира задачите си за 10 години напред?

Ако този въпрос ви звучи прекомерно амбициозно, евентуално към момента не сте си го  задавали. А Питър Тил поучава да си го задаваме, с цел да преодоляваме вътрешните си ограничавания. Това не значи, че в действителност бихте могли да постигнете дълготрайна цел за 6 месеца. Но ще ви накара да излезете зад рамките на сегашните си благоприятни условия и да определите нужните крачки към задачата. Колкото и комплициран да е отговорът на този въпрос, това оказа помощ на нашия бизнес да мисли по-смело и по-мащабно.

3. Ако това е последният ми ден на Земята, бих ли се гордял с него?

Повечето от нас се държат така, като че ли ще живеят постоянно. Целта на този въпрос не е да се разстройвате, а да си напомняте за действителността. Това е въпросът, който ме стимулира всеки ден да работя с цялостна отдаденост и да се отнасям към хората с уважението, което заслужават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР