Въпросът за удълбочването на каналите на Варненското езеро пример за

...
Въпросът за удълбочването на каналите на Варненското езеро пример за
Коментари Харесай

Лорер: Няма диря къде отиват парите за удълбочаване на Варненското езеро

Въпросът за удълбочването на каналите на Варненското езеро образец за една от знаковите неправди в стопанската система на България. Това разяснява пред медии във Варна някогашният министър на нововъведенията и растежа от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер.

„ Прословутата история с дълбачките е елементарна и наподобява като доста сходни истории, които ние разкрихме още предишното лято. Моделът е еднакъв. Огромна сума държавни средства се заделят за някаква задача “, сподели Лорер.
По думите му концепцията за удълбочаването кардинално не е неприятна. Същественият проблем бил с осъществяването ѝ и неналичието на всякаква бистрота. Използвал се същият модел, както при язовирите. В случая са заделени над 400 млн. лв., които се дават на държавно сдружение. Фирмата „ ТСВ “ е държавна, тя е към Министерството на превоза и има задача да се занимае с удълбочаването на канала с 435 млн. лв..

„ По един и същи модел държавната компания не може да извърши тази активност, тъй като няма машини и експерти. По към този момент познатия модел „ Ин хаус “ тези пари се преразпределят към подизпълнители и там се губи следата, защото няма публични поръчки. Няма следа къде отиват парите, само че резултатът е затлачен. Нашият канал няма да може да бъде изпълнен, както би трябвало. Идеята е добра, само че казусът е заровен в осъществяването “, счита Лорер.
Бившият регионален шеф на Варна Благомир Коцев изрази терзание дали самата активност по удълбочаването не е просто фиктивно осъществена.

„ Важно е сега да установим до каква степен е стигнала тази процедура и има ли метод да бъде довършена. Не знаем има ли дефекти в тази концепция. Не знаем дали Аспаруховият мост няма да бъде подкопан. Има извънредно доста неяснота в тази процедура и желаеме да се опитаме да осветлим този въпрос “, съобщи Коцев. Той добави, че сега се водят каузи за достъп до документите по въпроса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР