Въпросът за промяна на статута на специална военна операция не

...
Въпросът за промяна на статута на специална военна операция не
Коментари Харесай

Песков: Въпросът за промяна на статута на специална военна операция не стои на дневен ред

Въпросът за смяна на статута на специфична военна интервенция не стои на дневен ред, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти в четвъртък, оповестяват съветски медии.

„ Има непрекъснати изказвания от европейски столици и от Вашингтон, че изпращането на разнообразни оръжейни системи, в това число танкове, в Украйна по никакъв метод не значи присъединяване на тези страни или на Северноатлантическия алианс във военните дейности, които се водят в Украйна. Ние сме с това. Категорично не сме съгласни. В Москва всичко, което прави и Алиансът, и столиците, които загатнах, се възприема като директно присъединяване в спора. Виждаме, че той се разраства “, разяснява Песков.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че решението на Вашингтон да достави танкове на Украйна не е битка против Русия, а „ битка за независимост “. Освен това Байдън добави, че доставката на танкове сякаш не включва опасност за Русия. В отговор на уточняващ въпрос дали Кремъл има вяра в искреността на тези думи, представителят на Кремъл сподели: „ Ръководете се от това, което споделих нагоре “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР