Въпросът за правомощията на главния прокурор е принципен. България е

...
Въпросът за правомощията на главния прокурор е принципен. България е
Коментари Харесай

Правната съветничка на Радев: Моделът на главен прокурор с абсолютна власт е от 1947 г.

Въпросът за пълномощията на основния прокурор е кардинален. България е под наблюдаване от страна на Европейски Съюз от 2006 година, от момента, когато влязохме в Европейски Съюз и тогава основен прокурор беше напълно друга персона. Това съобщи Иванка Иванова, консултант на президента Румен Радев по правните въпроси.
„ Някои от тези проблеми са толкоз остарели, че датират от 1947 година, когато е признат в този момент настоящият модел на основен прокурор с безспорна власт по отношение на всички прокурори, и на настоящия модел на прокуратура която има необятни функционалности отвън наказателното произвеждане, а в това време не носи никаква отговорност за дейностите, т.е. без значение кое е лицето на поста основен прокурор, коства ми се че тоя диалог щеше да се води и то със същата активност “, съобщи още тя пред Българска национална телевизия.

" Аз съм един от хората, които считат, че в настоящето Народно заседание не следва да бъде импортиран план за изменение и допълнение на настоящата Конституция заради елементарния факт, че то към този момент показва толкоз ниски стандарти на работа в границите на законодателния развой, че нямаме гаранции дали това, което ще се получи ще е в границите на правовата страна ", съобщи Иванова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР