Въпросът с изборните правила първо и основно е въпрос на

...
Въпросът с изборните правила първо и основно е въпрос на
Коментари Харесай

Йорданова: БСП взриви всякакви възможности за постигане на консенсус

„ Въпросът с изборните правила първо и главно е въпрос на доверие, което би трябвало да бъде построено в обществото - че процесът е задоволително сигурен и транспарантен и вотът на всеки един от нас ще бъде вярно регистриран ”, уточни депутатът. 

 

Тя обърна внимание, че дебатът не е просто машина против хартиена бюлетина, а за това по какъв начин да се структурира избирателен развой, в който обществото да взе участие. „ Позицията ни не е ултиматум. Ние предложихме на всички парламентарни групи да намерим институционален излаз от тази скандална обстановка ”, добави Йорданова.

 

Относно съставянето на кабинет, тя акцентира, че „ Демократична България ” няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ. „ Очакваме „ Продължаваме Промяната ” да предложи формулата. Има доста въпроси, по които обществото ни би трябвало да откри консенсус ”, уточни Йорданова.

 

Тя посочи, че „ Демократична България ” ще направи всичко допустимо да не се стигне до предварителни избори. Не обаче непременно, тъй като имало правила, за които компромис не може да бъде изработен.

 

На консултациите при президента от Демократична България ще предложат Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. Относно локалните избори акцентира, че са задоволени, че се е оформило единодушие за общо решение за претенденти с „ Продължаваме Промяната ” в огромните градове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР