Въпросът с броя на мандатите е вътрешнополитически, заяви днес говорител

...
Въпросът с броя на мандатите е вътрешнополитически, заяви днес говорител
Коментари Харесай

ЕК не се интересува дали Путин ще остане на власт, а дали Русия ще изпълнява международните си задължения

Въпросът с броя на мандатите е вътрешнополитически, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с опцията президентът на Русия Владимир Путин да остане на власт пожизнено.

Това е въпрос, организиран от съветската конситуция, и не е наша работа. Наблюдаваме деликатно подготовката на референдума за промени в съветската конституция, доколкото се планува съветското законодателство да има превъзходство над интернационалното. Това, в случай че бъде утвърдено, би се отразило на Европейски Съюз, по тази причина се надяваме Русия да направи всичко належащо, с цел да резервира правната рамка, която обезпечава спазването интернационалните отговорности на страната, добави той.

Руснаците гласоподават на референдум, който ще разреши на Путин да остане на власт до 2036 година

Говорителят означи, че съгласно Венецианската комисия към Съвета на Европа обезпечаването на господство на съветското законодателство над интернационалното и произлизащата опция за неспазване и неприлагане на решенията на интернационалните съдилища опонира на уговорките, поети от Москва, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР