Въпросът относно мазнините, с които трябва да се готви, е

...
Въпросът относно мазнините, с които трябва да се готви, е
Коментари Харесай

Защо съседката избягва да готви с ТЕЗИ мазнини

Въпросът по отношение на мазнините, с които би трябвало да се готви, е много противоречив. Някои хора се ориентира към маслото, други към зехтина и растителните масла, трети държат на положителното остаряло олио.

Има някои мазнини, които не са подобаващи за готвене на високи температури и изключително за пържене. Трябва да знаете кои са, тъй като когато ги употребявате, вредите на организма си. Когато биват изгаряни, тези масла отделят свободни радикали и субстанции, които могат да доведат до отрицателни последствия и промени, свързани с физическото ви положение. Могат да увредят сърцето и другите органи в тялото.
Заменете олиото с тази лой и вижте резултата за здравето и фигурата си
Слънчогледовото олио, необятно публикувано и употребявано у нас за подправяне на салати и готвене, крие своите опасности за здравето, одобри...

По тази причина е доста значимо да готвите с вярната лой. Така ще допринесете за отбраната на организма, за предварителната защита против болести и настинки и за поддържане естественото положение на процесите в тялото.

Можете да познаете, че дадената лой е потребна и подобаваща за вас, в случай че: съдържа повече наситени мазнини, не съдържа повече от 15% полиненаситени мазнини, маслото изгаря при температура от 160 градуса и повече (вижда се дим).

Храните, които съдържат мазнини, съдържат мастни киселини. Те са няколко типа: наситени – окисляват се леко при нагряване. Тоест те могат да омекнат, само че не и да се стопят. Техни представители са свинската мехлем и маслото; мононенаситени – имат ненаситени връзки в структурата си, което ги прави нестабилни, разрушавайки се от топлота, въздух и светлина; полиненаситени – не са с най-вече ненаситени връзки, отделят артикули на раздробяване.

Моментът, в който виждате пушек при готвене или загряване на мазнината, се назовава точка на горене на мазнината. Тогава мазнината става нездравословна за нашето здраве. Обикновено тази температура е 160 градуса. Колкото по-висока е точката на горене на маслото, толкоз по-полезно е то за потреблението. Ако се нагрее над оторизации миг, ще се образуват токсични субстанции, които са нездравословни за поемане и ядете. Могат да причинят разнообразни проблеми в организма като нарушавания на метаболитните процеси, диабет и други. В никакъв случай не използвайте към този момент употребено олио за повторно.
Заменете всички типове лой със зехтин
Масло, маргарин, олио и куп други мазнини използваме всекидневно като добавка към разнообразни ястия. Но знаете ли, че те може да бъдат доста...

Когато приготвяте храна на по-висока температура, използвайте масло, което има огромно количество наситени киселини, малко полиненаситени киселини и висока точка на горене. Ако готвите на високи градуси, не използвайте: масло от бадеми, орехи, сусам, лен, фъстъци. Гроздови семки, коноп, царевица, тиква, шафран, слънчоглед, рапица, оризови трици.

Съставът им не дава отговор на горните критерии. Някои от тях имат висока точка на горене, само че ниско количество наситени киселини, а високо полиненаситени. Освен това тези масла са модифицирани, с цел да са в внушителен тип за крайния консуматор, което ги кара да изгубят своите потребни свойства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР