Въпросът може би е реторичен. А отговор може да се

...
Въпросът може би е реторичен. А отговор може да се
Коментари Харесай

БНТ на Кошлуков пусна снимка на Кирил и Лена. А на Борисов с кюлчетата кога?

Въпросът може би е реторичен. А отговор може да се потърси и в това кой тъкмо ръководи Българската национална телевизия. Емил Кошлуков, който остана изпълняващ длъжността общоприет шеф след съсипан избор на негов правоприемник поради неналичието на решение на Съвета за електронни медии, още от назначението си на поста преди години се трансформира в обект на мнения. Реакции имаше поради противоречивата персона на Кошлуков, биографията му и изказванията за обвързаности, които пречат на публичната телевизия да извършва вменената й по закон функционалност, да съблюдава всички правила за плурализъм и качествена публицистика.

Емил Кошлуков бе и един от обектите на публичния яд по време на митингите против държавното управление на Бойко Борисов през 2020 година

Това повдига и разумният въпрос - преднамерено ли беше публикуването на манипулативната фотография на Кирил Петков и Лена Бориславова и какъв тъкмо беше търсеният резултат? На нея изглеждаше по този начин, като че ли двамата се държат за ръце до момента в който напущат Министерския съвет. По-късно видео от тъкмо този миг сподели, че в действителност такова нещо въобще няма, а разнообразни ъгли на същата тази фотография от същата тази медия (БНТ) също го потвърдиха.

Фоторепортери в обществените мрежи към този момент обясниха, че фотосите минават през редакторския радар, преди да бъдат оповестени.

“Кадри, които единствено наподобяват някак и подлежат на перверзен коментар, въобще не стигат до редакторите”, написа Евгени Димитров, притежател на организация “Булфото”.

Тогава за какво въобще тази фотография бе пусната? За да даде самун на писачите във Фейсбук и жълтокафявите медии за свободна интерпретация? За да провокира фиктивен скандал и да отклони вниманието от нещо друго? Питам единствено.

И още един въпрос към Българската национална телевизия и нейното шефство - когато отразявахте абсурда със фотосите от Борисовата спалня (онези с кюлчетата и пачките евро), за какво не публикувахте фотосите? Не следваха “редакционната политика” или “правата линия”?

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР