Въпросът кой е собственик на футболния отбор “Левски“ и какво

...
Въпросът кой е собственик на футболния отбор “Левски“ и какво
Коментари Харесай

Koй е собственик на “Левски“? Божков, Борисов, феновете или нов играч

Въпросът кой е притежател на футболния тим “Левски “ и какво е бъдещето му в понеделник остана без явен отговор. Хазартният необут Васил Божков джироса акциите (близо 87%) на премиера Бойко Борисов, който отхвърли да ги одобри. В последна сметка те бяха прибрани в касата на отбора на стадион " Георги Аспарухов ", а изпълнителният шеф Павел Колев обясни, че все още на процедура няма промяна на собствеността. ”Промяна няма сега. Това, което можем да създадем, е да се опитаме да разгадаем този проблем. Търсих Васил Божков, няма връзка с него сега. Акциите са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях. Те се водят на Георги Попов. Ако се свържем с тях, ще разясняваме. Всички разновидности са вероятни в момента”, сподели Павел Колев. Близо 87% от акциите се държат от близкия до Божков предприемач Георги Попов. Двамата са в Дубай, откъдето България желае изгонването им. Според адвокати все още притежател е Борисов, само че с цел да стане прехвърлянето на акциите, то би трябвало да бъде вписано в Книгата на акционерите на Левски, с цел да има правно деяние. Kъм момента е малко евентуално Борисов да се разпореди с акциите, тъй че те могат да останат в ръцете на Попов и са вероятни разнообразни разновидности.
Каквк написа в Търговския закон:

РАЗПОРЕЖДАНЕ С АКЦИИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - Дъждовни води, Биосферен резерват. 58 ОТ 2003 Г.)

Чл. 185. (1) (Доп. - Дъждовни води, бр. 58 от 2003 година, отменен - Дъждовни води, бр. 88 от 2018 година, в действие от 23.10.2018 г.)

(2) Прехвърлянето на поименните акции се прави с джиро и би трябвало да бъде вписано в книгата на поименните акционери, с цел да има деяние по отношение на сдружението. В устава могат да бъдат планувани и други условия за прекачване на поименни акции.

(3) (Нова - Дъждовни води, бр. 58 от 2003 година, изм. - Дъждовни води, бр. 101 от 2010 г.) Поименни акции се залагат с джиро с спогодба " за гаранция ", " за залог " или с различен израз, който значи поръчителство. Залогът има деяние по отношение на сдружението от вписването му в книгата на поименните акционери. Правото на глас по заложени акции се упражнява от акционера, в случай че в контракта за залог е планувано друго. В тези случаи член 473 не се ползва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР