Въпросът е изцяло политически и то в най-негативен оттенък. Един

...
Въпросът е изцяло политически и то в най-негативен оттенък. Един
Коментари Харесай

Доц. Борислав Цеков: Ако направят кабинет, той тръгва на куц крак, заради тежкото недоверие и скандалите

Въпросът е напълно политически и то в най-негативен нюанс. Един изострен недостиг на пол просвета. Много ниска пол просвета. Целият този развой на договаряния. С обществено замеряне с остри квалификации, взаимно слагане пред свършени обстоятелства. Първо беше подадена оставката, след това беше подаден новия изследователски мандат като изпълнен, след това се оказва, че имаме отводи. Всичко това вреди на демократичните нрави в страната. Аз се надявам тези договаряния да влязат в обикновено русло. Това съобщи конституционалистът доцент Борислав Цеков в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

По думите му от свадите при договарянията остава усещане за брокерство.

„ Струва ми се, че е сгрешен методът в тези договаряния. Още преди 9 месеца, когато беше образувано това прав беше направена първата политическа неточност. В други страни подписват доста ясно политическо съглашение с ясно написани цели. Въпреки всичко има едни отворени порти от двете страни ”, позволи той.

„ Ако създадат кабинет, той потегля на сакат крайник, поради тежкото съмнение и свадите. Би трябвало да положат старания да градят мостове, да накарат своите гласоподаватели да схванат потребността от съдружното ръководство ”, посочи Цеков.

„ Юридически не е допустимо да се отдръпна указът на президента. Указът важи за премиера. С него президентът предлага на Народно събрание да избере претендента за министър-председател и по негово предложение състава на Министерски съвет. В конституционното право се приказва за рационален период да се сформира кабинет ”, обясни конституционалистът.

По думите му няма проблем да се сменят имената на претендентите за министри. „ Това е изцяло конституционно съгласно. Констуционната процедура е ясна и дава задоволително гъвкава опция политическите договаряния да завършат с резултат ”, сподели още Борислав Цеков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР