Въпроса как да спестим пари при строеж на собствен дом далеч

...
Въпроса как да
спестим пари при строеж на собствен дом далеч
Коментари Харесай

Строителството с клетъчен бетон

Въпроса по какъв начин да спестим пари при градеж на личен дом надалеч не е лишен от смисъл. Още на етап разработване на плана и избор на материали, бъдещите притежатели винаги търсят по-евтиният метод.

А главният подобен, чрез който да понижим разноските – и пазаруването на евтини строителни материали. Именно подобен е клетъчният бетон. Той се състои от газ и пяна (пенобетон) и все повече се употребява в строителството. В резултат на неговата приложимост се постигат много по-ниски цени на жилищата. Това е по този начин, поради по-ниската му цена, в сравнение с тази на обичайните тухли.

Специалистите, които участват в градежа на нискоетажни здания, от дълго време са открили параметрите, влияещи върху цената на постройката. При едно в детайли изследване на въпроса за намаляване на разноските за строителство се оказва че най-важният детайл е основата, т.е. бетона. Този материал е тежък и се употребява за построяването на стени и загради. Той е здрав и подобаващ за построяването на основа на конструкцията. Но също по този начин е безценен. Теглото на блоковете от газ и газо бетон е ниско, заради тяхната пореста конструкция. Те също по този начин са по-леки от тухлите и упражняват по-малък напън на основата.

Друго нещо, от което ще спестим пари е изолацията. При една тухлена къща има спомагателни разноски за изолация. Но газобетона има отлични топлоизолационни свойства, които могат значително да понижат разноските за ток и да запазят топлота. А и няма да имате нужда от други материали за изолираност.

Времетраенето на строежа също ще се отрази на крайната цена. Строителството с огромни блокове от пяна, които са с ниско тегло, ще лишават доста по-малко време, отколкото традиционната зидария. Цената за работа с газобетонни плочи е сходна с цената за тухлена зидария.

Пено и газобетона взаимодейства съвършено с всички типове довършителни материали. Тоест, след време няма да се постанова да плащате в допълнение, когато слагате някакви облицовки. Този факт доста понижава цената за градежа на жилището.

Ако желаете да спестите – изберете клетъчен бетон. Имайки поради неговите качествени характерности, вие получавате евтина и топла къща, на доста по-ниска цена.

Източник: rabotnioblekla.bg

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР