Въпреки завръщането на власт на твърдолинейните ислямистки талибани миналата година,

...
Въпреки завръщането на власт на твърдолинейните ислямистки талибани миналата година,
Коментари Харесай

Маркус Потцел, ООН: Западните държави трябва да отворят отново посолствата си в Кабул

Въпреки завръщането на власт на твърдолинейните ислямистки талибани предходната година, Германия и други западни страни би трябвало да отворят още веднъж посолствата си в Кабул, съобщи и. д. началник на задачата на Организация на обединените нации в Афганистан Маркус Потцел, съобщи ДПА.

" Моят апел би бил повече западни страни да бъдат показани още веднъж тук ", съобщи Маркус Потцел, който беше дипломат на Берлин в Афганистан от 2014 до 2016 година, пред " Редакционснецверк Дойчланд " (RND) в коментар, който ще бъде оповестен през днешния ден.

По-лесно е да се оцени обстановката в Афганистан, когато се участва в страната, сподели Потцел, като добави, че не трябва да се не помни, че Германия и други западни страни също имат ползи в Афганистан.

Талибаните се върнаха на власт по време на безредното евакуиране на водените от Съединени американски щати сили на НАТО през август 2021 година През този интервал западните страни затвориха посолствата си в Кабул и изтеглиха личния състав си.

Групировката посегна на човешките права и постанова ограничавания на дамите, като да вземем за пример не разрешава на тийнейджърките да получат обучение, а напълно неотдавна забрани на дамите да посещават университет и да вървят на работа в неправителствени организации.

Досега нито една страна не е признала фактическото държавно управление на талибаните.

Потцел уточни: " Откриването на посолства не би трябвало да върви ръка за ръка с признаването на талибанския режим. "

Според него западните страни се интересуват от постоянен Афганистан, който е в положение да попречи на по-нататъшното разпространяване на въздействието на джихадистите от " Ислямска страна " и да се оправи с развъждането на опиумен мак.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР