Въпреки всички сериозни сигнали, които по един или друг начин

...
Въпреки всички сериозни сигнали, които по един или друг начин
Коментари Харесай

Единственият осъден и екзекутиран католически свещеник в САЩ

Въпреки всички съществени сигнали, които по един или различен метод разкриват някои доста смущаващи детайлности по отношение на Католическата черква, единственият католически духовник, който съумява да разгневи миряните е Ханс Шмид. Роденият в Бавария духовник стартира живота си в протестантско семейство, което има доста злокобна история на психологични болести.

Ранното детство не е приказка – бащата нанася постоянни побои, а в случай че Ханс не е целта, неговата майка получава багра. След като едно дете се ражда в принуждение, предстоящо от всички да стартира доста скоро да намира тъкмо това като метод за връзка. Оказва се извънредно набожен, открива бисексуалните си влечения и бил извънредно луд да пие кръвта на животни, които собственоръчно съумява да убие.

Разбира се, процедурата включвала и разчленяване, само че какво може да се чака от семейство, което по този начин или другояче не дава нужната обич на детето. Според разкази на родственици, Ханс бил първият, който да екзекутира домашни животни и си спомнят по какъв начин на драго сърце обезглавявал патки в фамилния двор, а когато се преобличал от джоба му изпаднали още няколко глави на птици. През 1905 година учи в семинарията, само че е задържан от полицията.

Духовникът подправял дипломи на студентите, които не успявали да завършат семестъра. Очевидно бил добър в това, тъй като се организира следствие и някои от студентите би трябвало да повторят своя изпит. Очакваният престой в пандиза е избегнат, бащата наема добър юрист и скоро присъдата се трансформира на психологично заболяване. Въпреки тези проблеми, Шмид съумява да стане католически духовник и да работи в Майн до 1904 година

 Bishop_Georg_Heinrich_Maria_Kirstein_Colour_1

Снимка: By LTauthorNYC – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65648656

По това време свещеникът ще споделя, че е получил прояснение още същата година, до момента в който е бил в църквата Света Елизабет, където се молил умерено и имал привидение на ангел. Решил да резервира това в загадка, с цел да не му се присмиват, само че в следствие ще опише това малко по-късно на околните си. По време на някои от службите си към селата в района, свещеникът постоянно малтретирал дребни момчета, както и съумял да се възползва от няколко дами, които по това време се считат за проститутки.

Тези грехове не били единствени, оказало се, че индивидът намира и доста забавни способи да води службата и от време на време отношението му към религията било скандално. Много скоро имал два разновидността: да избяга от Германия или да се откаже от духовния живот, който и без друго не му харесва изключително. През 1909 година слиза от кораба и като бежанец е изпратен в църквата в Луисвил, Кентъки – родното място на Мохамед Али. В следствие няколко други пастора се застъпват и дават положителни рекомендации, с цел да го изпратят в Ню Йорк.

Именно там през 1912 година среща Анна Аумюлер, стопанка, която работи в църквата и е съумяла да напусне Австро-Унгария. В един специфичен миг, свещеникът чул по какъв начин Бог му заповядал да оббича Ана. Макар и първоначално да отхвърля, дамата в следствие стартира да има загадка полова връзка с Ханс. По това време към този момент имал и още една хомосексуална връзка със ортодонт на име Ърнест Мюлер. В следствие даже ще признае, че интимните връзки с колегата му били надалеч по-хубави от тези с Ана. Дори и откакто изпращат Шмид в Харлем, той продължава да се радва на тайните си връзки.

По-късно даже ще опише, че са сключили брак в загадка гала. В един миг даже е пристигнало предлагането да напусне църквата и да продължи живота си по различен метод. По време на полов акт, който се случва пред олтара, Ханс най-сетне чул още веднъж Бог да му подрежда да я пожертва. Макар и да не прави това закононарушение, Ана по-късно оповестява, че е бременна. На 2 септември 1913 година свещеникът влизал в жилището, който наема дружно с дамата, представяйки се за семейство, прерязва гърлото на своята обичана, до момента в който спи, изпива кръвта ѝ, прави некрофилен акт, нарязва тялото ѝ и го изхвърля в река Хъдзън. След това отива на работа и продължава своята работа по този начин, като че ли нищо не се е случило.

 Anna_Aumüller

Снимка: By Unknown author – see above, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10503503

Единственият проблем е, че Ана или нейните елементи, изплуват на брега в Ню Джърси. Полицията намира етикет с цената на калъфката, в която елементи от тялото съумяват да изплуват. След като вършат инспекция на въпросния артикул, инспекторите доближават до фабрика в Нюарк, която продава своята продукция единствено на един магазин, този на Джордж Сакс. Проблемът е, че търговецът не може да си спомни какъв брой тъкмо калъфки е продал.

Прегледът на продажбите демонстрира покупки на кревати, матраци, калъфки и всички те са продадени на 26 август 1913 година Един от купувачите даже е дал име А. Ван Дюк и заплатил за доставка до домашния си адрес. Оказва се, че това е апартаментът на Шмид. Хората от постройката описват, че единственият апартамент там се дава чартърен на двойка, а мъжът е с изключително тежък немски акцент. След три дни дебнене, никой не идва.

Полицията към този момент знае името и получава заповед за обиск. Оказва се, че целият под е бил доста подробно измит, само че въпреки всичко тук-там се откриват големи петна от кръв. Открит е огромен нож, затрупан в кръв на кухненския щанд. Намерени са облекла на името на Дюк в дрешника, както и няколко писма, адресирани до Шмид на немски и британски. Много от писмата били изпратени от дами в Германия. Още по-голямо било количеството написани от Ана, а последното е пристигнало от Ню Йорк.

Когато посещават последната адресна регистрация, където Ана е живяла, преди да се „ омъжи “, схващат, че дамата е работила в църквата. Накрая се озовават пред църквата и откриват Шмид да спи. След къс диалог най-сетне идва самопризнанието и свещеникът признава, че е направил ликвидиране от обич. Дава особени детайлности по отношение на цялото закононарушение, неговият сътрудник гледа с смут и не схваща по какъв начин е допустимо всичко това. Когато най-сетне е арестуван, свещеникът се трансформира в медийна звезда.

Малко след този случай Католическата черква го освобождава. Както нормално, Ханс декларира, че е вманиачен. Адвокатът му признава, че неговият клиент постоянно чувал гласове, инспекцията в Германия демонстрира, че фамилията също е страдало от разнообразни болести. Проверката на психолог разкрива, че към 60 близки и далечни родственици имат случаи на неуравновесеност, затова Шмид би трябвало да бъде освободен от смъртна присъда, тъй като не може да се счита за съответна персона, която схваща какво в действителност се е случило.

 Fr.HansSchmidt

Снимка: By Bain News Service, publisher – This image is available from the United States Library of Congress's Prints and Photographs divisionunder the digital ID ggbain.14571.This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing for more information., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29167173

При още един обзор, откакто управляващите вършат една още по-сериозна инспекция, осъзнават, че Шмид се преструва. След като се оказало, че разговоря с други пандизчии, той умерено посочил един по-различен провил и по този начин се стигнало до присъда. На 5 февруари 1914 година германецът е наказан, приет за ликвидиране първа степен и наказан на гибел. Самият той декларира, че е изцяло склонен да почине през днешния ден, в сравнение с на следващия ден.

Изпратен е в пандиза Синг Синг, където чака своята дефинитивна присъда. Адвокатите апелират, само че просто няма метод и през декември 1914 година самият Ханс признава, че се е преструвал на вманиачен, с цел да може да отърве кожата. Най-важното е, че ще признае, че е умъртвил и зъболекаря, с който има хомосексуална връзка. Това ще бъде единственият католически духовник, който умира от американската ръка на закона.

На 18 февруари 1916 година Ханс влиза в залата, сяда на електрическия стол в 5:50 часа сутринта и по-късно, моли за амнистия и умира. Според вестниците, последната вечер е прекарана в опити да изясни на всички, че е почтен. Гробът му се пази в загадка и до през днешния ден. По време на разпита, Ханс споделя, че е имал втори апартамент, където се занимавал с подправяне. Според някои изследвания, свещеникът до последно бил обвинен за убийството на 9-годишната Алма Килнер, чието тяло е намерено в мазето на църквата в Кентъки.

Тялото там е било изгорено. Обвинен е пазачът на църквата, който получава доживотна присъда, откакто вкъщи му са открити кървавите облекла на момичето. Все още не е ясно кой е бил виновният.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР