Въпреки високия брой заболели от коронавирус туристите от Украйна масово

...
Въпреки високия брой заболели от коронавирус туристите от Украйна масово
Коментари Харесай

Украински туристи масово резервират хотели по Южното ни Черноморие въпреки К-19

Въпреки високия брой болни от ковид туристите от Украйна всеобщо резервират хотели по Южното Черноморие. Туроператори по морето стартираха есенно-зимния сезон с посрещане на първите 15 посетители в Бургас, заяви Българска национална телевизия.

Групата ще почива два дни в България и още толкоз в Истанбул. Туристите признават, че не се опасяват да почиват у нас, макар нараствания брой болни от ковид.

"Всички би трябвало да се научим да живеем с новия ковид. Как няма да дойда в България? Всяка година почивам тук, само че този път пристигам с малко забавяне. Не се опасявам от болест, тъй като тук се съблюдават всички ограничения ", изяснява един от туристите.

За да компенсират загубите от летния сезон, туроператорите са подчертали върху развиването на балнеологията и СПА туризма в Хисаря и Поморие.

"Това, което вършим сега, е да популяризираме България като целогодишна туристическа дестинация. Всички тези туристи, които пристигнаха в България, са със наложителна здравна застраховка с уголемение за Коронавирус ", изясни туроператорът Мария Драпата.

Оказва се, че въведеното условие от началото на месец октомври за наложителен PCR тест на всички украински туристи, е довело до всеобщи анулации. По този метод цената за престоя им в България доста се оскъпява, защото пробата съставлява 25% от общия тур.

"Последните изявления от СЗО са, че никой научно не е потвърдил, че хората, пътувайки, са доста повече рискови от хората, които си стоят в личния град и вървят в кафета, заведения за хранене и се срещат ", разясняват туроператорът Иван Кирязов.

Предвид високия % на безработни в морските общини след края на летния сезон, работещите в бранша се надяват да няма съкращения.
Туроператори ще оферират и Коледно-новогодишни предложения на преференциални цени за задгранични туристи. Единствено стягането на противоепидемичните ограничения е определящо за сполучливата им реализация през зимните месеци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР