Въпреки високия брок инциденти с велосипедисти пред последната година, все

...
Въпреки високия брок инциденти с велосипедисти пред последната година, все
Коментари Харесай

Заради пандемията все повече пловдивчани се качиха на велосипед или тротинетка

Въпреки високия брок произшествия с велосипедисти пред последната година, от ден на ден пловдивчани избират да карат колело и тротинетка. Пандемията също ускори желанието за различен превоз.

Агоп Давикозян, търговец на колела, удостовери, че има наклонност за закупуване на от ден на ден колела.

"Започнаха да се употребяват повече колела освен за наслаждение и за превозване на свободното време, а доста от велосипедите се употребяват към този момент и за напредване в градска среда ", сподели той пред Българска национална телевизия.

"Дори хора, които живеят в селища, които са в относителна непосредственост до града, имам предвид Марково от страна на Родопите, Скутаре, Войводиново започнаха да се придвижват с колела, тъй като става по-бързо и по-удобно ", посочи още той.

Община Шумен сложи стойки за паркиране на колела

По данни на Министерство на вътрешните работи, през месец май през 11-те входно-изходни артерии на Пловдив са минали близо 5 милиона транспортни средства. И в този огромен поток се вливат и велосипедистите, постоянно наедно с колите, без да употребяват построената мрежа от велоалеи. Според наблюдаващи, тя се употребява на 10% от потенциала си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР