Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево

...
Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево
Коментари Харесай

Въпреки ветото на президента: Царево задейства солени глоби за палатки и каравани

Въпреки ветото на президента върху възбраните за къмпингуване община Царево задейства солени санкции за туристите с палатки и каравани. Морската община е единствената у нас, която не чака измененията в закона и вкарва този тип туризъм в правилник.

На екоплаж „ Корал” – мястото, поради което към този момент няколко години се водят разногласия къде и по какъв начин може свободно да се къмпингува, сега има опънати палатки на плажа. Не са доста, само че и сезонът не е почнал. Наредбата на община Царево планува санкция от 200 до 5000 лева за слагане на палатка или каравана отвън контролираните къмпинги.

С наредбата с изключение на санкции за нарушителите общината регламентира при какви условия може да се постави палатка или каравана – на общински терен с позволение от основния проектант, а в частен парцел – с нотариално заверена декларация от притежателя му.

Според съдружие „ Да запазим Корал”, което нападна наредбата в съда, рестриктивните мерки и санкциите са противозаконни и не са били необятно дискутирани.

Наредбата е импортирана при регионалния шеф на Бургас, от който зависи дали ще бъде утвърдена, с цел да влезе в действие.

От общината в Царево обясниха, че не могат да обособят места за свободно къмпингуване, тъй като няма признат Общ организационен проект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР