Въпреки това смекчи изискванията за влизане на своя територияЯпония днес

...
Въпреки това смекчи изискванията за влизане на своя територияЯпония днес
Коментари Харесай

Япония съобщи за рекорден брой смъртни случаи от Ковид-19

Въпреки това смекчи условията за влизане на своя територия

Япония през днешния ден заяви за рекорден брой смъртни случаи от КОВИД-19 от началото на пандемията, само че в това време смекчи условията за влизане на своя територия, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

343 души са изгубили борбата с причиняваното от новия ковид заболяване през последното денонощие, в миг, когато страната е връхлетяна от седмата си епидемиологична вълна. Досегашният тъмен връх от 327 смъртни случая датираше от края на февруари.

За първи път от началото на пандемията Япония регистрира над 5000 умряли от коронавирус за един месец. При това до края на август остава повече от една седмица, отбелязва Киодо.

Смъртните случаи в Япония общо са над 37 хиляди.

Днес управляващите регистрираха над 208 хиляди нови инфектирани. Това ускори безпокойството от високите нива на разпространяване на ковид, които на собствен ред може да доведат до увеличение на броя на умрелите.

Япония възнамерява да спре да изисква негативен тест за ковид от влизащите в страната, в случай че те са с сложени три дози ваксина. Едновременно с това оптималният брой хора, които имат право да влизат в страната, ще бъде нараснал от 20 хиляди за едно денонощие в този момент евентуално до 50 хиляди, заяви още Киодо, като се базира на източник от държавното управление.

Кабинетът има намерение също по този начин да усили броя на задграничните туристи, като позволи обиколки без екскурзовод.

През юни Япония стартира да обработва заявки за приемане на задгранични гости на пакетни обиколки с гидове от 98 страни и райони, където се счита, че разпространяването на ковид е ниско. Сред тези страни са Съединени американски щати, Англия, Китай, Южна Корея, Индонезия и Тайланд.

Очаква се министър председателят Фумио Кишида да разгласи на следващия ден по-нататъшното намаляване на условията за влизане в Япония.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР