Въпреки това, много от днешните милиардери имат скромен произход, пише

...
Въпреки това, много от днешните милиардери имат скромен произход, пише
Коментари Харесай

10 милиардери, които израстват в бедност

Въпреки това, доста от днешните милиардери имат непретенциозен генезис, написа Profit.bg. Това, че като дребни порастват в беднотия, не стопира тези шефове на огромни компании, звезди и бизнес магнати след това да реализират огромни триумфи — и не би трябвало да стопира и вас.

1. Опра Уинфри
 

Уинфри, чието положение сега се прави оценка на над 3 милиарда $, е родена в Мисисипи и отгледана от самотна майка тийнеджър. В изявленията тя е споделял, че когато е била дребна, в избрани интервали даже не са имали вода или електричество.

Тя се концентрира върху учението, присъединяване в състезания за хубост и по-късно стартира работа в радиостанция, като по този начин навлиза в света на медиите.

Уинфри прави огромния си пробив като водещ на токшоу в Балтимор. " След това се появява " Шоуто на Опра Уинфри, " което стартира да се излъчва в народен ефир през 1986 година

2. Хауърд Шулц

Председателят и основен изпълнителен шеф на Starbucks Хауърд Шулц оказва помощ на компанията да стане това, което е през днешния ден — голяма верига с 23 000 заведения в 73 страни и пазарна стойност от към 85 милиарда $, съгласно Forbes. Този съумял предприемач с персонално положение, оценено на 2.9 милиарда $, не се ражда в богато семейство.

" Когато бях на 7 година, претърпях нещо, което ми повлия съществено и което нося със себе си всеки ден, " споделя Шулц. " Това е белегът от това да си оскъдно дете и да живееш в общинско жилище. "

Шулц споделя, че татко му се разорява, като работи доста неща, от които не се печелят нито пари, нито почитание. Тези компликации обаче наподобява стимулират Шулц, с цел да реализира триумфите си.

" Никога не съм и мечтал, че ще бъда в позиция някой ден да съм част от компания, в която имам власт, да не приказваме да изградя компания, " споделя Шулц. " Това, което се пробвах да направя, е да изградя компания, за каквато татко ми нямаше шанса да работи. "

3. Ралф Лорън
 

Модната марка Ralph Lauren е елементарно разпознаваема. Знаете ли обаче, че е имало времена, в които стилният дизайнер даже не е могъл да си разреши да си купува облекла?

" Като дете харесвах облеклата, само че нямах пари да си ги закупувам, " споделя Лорън.

" Всеки път, когато получавах носените от моите братя облекла, в мен се появяваше сила, която ме караше да желая да владея лични неща и да оставя своя отпечатък. След известно време тази сила, дружно с достъпа ми посредством филмите до свят, който не познавах, се трансформира в нещо. "

Това " нещо " сега е фешън марка с пазарна стойност от близо 8 милиарда $, съгласно Forbes. Що се отнася до Лорън, неговото положение се прави оценка на 5.9 милиарда $, а той е считан за фешън икона.

4. Лари Елисън



Основателят и някогашен основен изпълнителен шеф на Oracle Лари Елисън е роден в Ню Йорк, само че израства в Чикаго.

" Никога повече няма да се оплача за това, че пребивавам в неприятен квартал, откакто като дете се реалокирах от Долен Манхатън в още по-лош квартал в южната част на Чикаго, " споделя Елисън.

Елисън бил отгледан от пралеля си и прачичо си, който в миналото имал сполучлив бизнес, само че изгубил всичко по време на Голямата меланхолия.

Въпреки че има непретенциозен генезис, положението на Ларисън сега се прави оценка на 61.8 милиарда $. Пазарната стойност на Oracle пък възлиза на на близо 183 милиарда $, съгласно Forbes.

5. Кенет Лангоун

Бизнесменът и вложител Кенет Лангоун, който оказва помощ за основаването на веригата Home Depot, също има безпаричен старт в живота.

Той твърди, че имал " обаятелен живот " като дете, само че не поради материалните си притежания. Майка му работела в сладкарница. Той обаче се наслаждавал на безусловна обич, което след това му помогнало да преодолява неуспехите си и да не разрешава да го пречупят.

" Когато човек се занимава с поемането на опасности на равнището, на което аз се занимавам, не всичко, с което се захване ще се получи, " споделя той. " Там, където в действителност можета да загубите, е, когато нещо не се получи, да започнете да тормозите себе си във връзка с вашите качества и качества. "

Днес положението на Лангоун се прави оценка на 3 милиарда $, съгласно Forbes.

6. Шелдън Аделсън

Той е ръководител и основен изпълнителен шеф на Las Vegas Sands - най-голямата казино компания в Съединени американски щати, само че на Аделсън му се постанова да завоюва своите 35.2 милиарда $ по старомодния метод.

Родители му са източноевропейски имигранти от еврейски генезис, а той израства в безпаричен квартал на Бостън, където споделя едностайно жилище с родителите си и трите си братя и сестри.

" Родителите ми бяха небогати, " споделя той. " Когато починаха през 1985 година през 11 днеи един от различен, тя нямаха даже и 100 $ в банката. През целия си живот даваха всичко на децата си. Така че аз приказвам от позиция на някой, който е протрил кожата на ръцете си, до момента в който се изкачва по стълбата на триумфа ".

В чест на своя генезис, Аделсън е дарил над 50 млн. $ на еврейски учебни заведения в Лас Вегас и Бостън и други 50 млн. $ на Мемориала на жертвите от Холокоста Яд ва-Шем.

7. Алън Гери

Състоянието му през днешния ден се прави оценка на 1.4 милиарда $, само че Алън Гери израства в Либерти, Ню Йорк, по време на Голямата меланхолия. Баща му бил дистрибутор на замразени храни и постоянно изпитвал затрудния да изхранва фамилията си.

Гери не приключва учебно заведение и се записва в армията, където служи по време на Втората международна война. Той употребява помощите, предоставяни на завръщащите се от воийната ветерани, с цел да премине образование за ремонт на тв приемници.

През 1956 година влага 1 500 $, с цел да сътвори кабелна компания в родния си град. Десетилетия по-късно бизнесът му се разраства до 64 кабелни системи в 18 щата. Той продава компанията на Time Warner през 1996 година за 2.7 милиарда $, като от договорката печели 900 млн. $.

Гери употребява парите, с цел да основе личен фонд за рискови капитали на име Granite Associates.

8. Джон Пол ДеДжория

Създаването на компанията за текила Patrón Spirits Co. и компанията за артикули за коса Paul Mitchell Systems трансформират Джон Пол ДеДжория в бизнес магнат с персонално положение, оценено на 3.3 милиарда $.

" Не знаехме, че претърпяваме тежки времена, тъй като всички преживяваха същото, " споделя ДеДжория за предишното си.

" Спомням си един път, до момента в който бях в гимназията, че един петък майка ми се прибра от работа и сподели на мен и на брат ми: `Знаете ли, тримата имаме общо единствено 27 цента, само че имаме храна в хладилника, имаме нашата дребна градинка откъм гърба и сме щастливи, значи сме богати.` "

В два обособени интервала ДеДжория живее на улицата, преди да сплоти старания с Пол Мичел през 1980 година, с цел да сътвори известната през днешния ден марка за артикули за коса.

9. Харълд Хам

Хам е най-малкото от 13 деца в фамилията и е отгледан от родителите си земеделци, които като дете го карат да бере памук. Хам е създател, ръководител и основен изпълнителен шеф на петролната компания Continental Resources, като в този момент положението му се прави оценка на 10.1 милиарда $.

На 16-годишна възраст обаче му се постанова да стартира работа на бензиностанция, с цел да оказва помощ на фамилията си.

Въпреки финансовите проблеми на неговото семейство, Хам разкрива, че черпел ентусиазъм от други поданици на Енид, Оклахома. Единият от тях бил локален грънчар, с който Хам и съучениците му се срещат.

" Той имаше топка глина, която потупваше като бебе, " споделя Хам. " Беше ясно, че се оправя добре, тъй като това бе неговата пристрастеност, неговото изкуство, а посланието бе, че всички ние можем да се оправим добре, в случай че следваме пристрастеността си в живота. "

10. Джей Кей Роулинг

Роулинг е самотна майка - преди книгите й за Хари Потър да я трансфорат в най-високо платения създател в света.

" Спомням си, че преди 20 години не ядях, с цел да има какво да яде моята щерка, " споделя тя. " Спомням си дни, в които безусловно нямах никакви пари. "

Тези дни са отминали от дълго време, защото авторката заработва 95 млн. $ в интервала юни 2016 – юни 2017 година, съгласно Forbes.

Днес положението на писателката се прави оценка на 1 милиарда $, съгласно Celebrity Net Worth.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР