Въпреки слабото захлаждане и днес ще остане по-топло от обичайното

...
Въпреки слабото захлаждане и днес ще остане по-топло от обичайното
Коментари Харесай

Край на топлото време: Значителни валежи в края на седмицата, идва студ


Въпреки слабото захлаждане и през днешния ден ще остане по-топло от нормалното за началото на ноември с оптимални температури сред 20 и 25 градуса, малко по-ниски в североизточните региони. Ще доминира слънчево време със слаб източен вятър.

И утре ще бъде най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 19° и 24°, в Източна България и на север от планините, където ще духа краткотрайно мощен южен вятър, и малко по-високи.

И по Черноморието в утринните часове тук-там ще има мъгли, само че след обяд ще доминира слънчево време. Вятърът и там ще се усили, само че вълнението на морето ще остане едва, към 2 бала.

В планините след слънчевото утро по-късно денем облачността от северозапад последователно ще се усилва. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Температурите едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 8° на Алеко, 16° в Боровец и Пампорово до 20° в Банско.

В Европа валежи ще има на следващия ден съвсем на всички места в западните и централните региони от континента, в Северна Италия, както и в северозападните и западните елементи от Балканите. Причината - просторен многоцентров циклон, който ще окаже въздействие на времето и у нас през почивните дни.

В събота ще остане към момента без превалявания, само че през нощта против неделя и в неделя ще завали, първо в югозападните региони. В неделя валежи, тук-там интензивни, ще има в югозападната половина от страната. В понеделник и вторник също ще вали, а захлаждането ще продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР