Въпреки сериозното поскъпване на горивата, все още могат да се

...
Въпреки сериозното поскъпване на горивата, все още могат да се
Коментари Харесай

Планирате ли есенна ваканция? Ето кои са ТОП 3 дестинациите в Европа

Въпреки сериозното повишаване на горивата, към момента могат да се намерят преференциални предложения за самолетни билети сред 20 и 40 евро

Летният сезон на 2022 година e към своя край и огромна част от българите към този момент възнамеряват есенните си завършения в някои от най-емблематичните градове в Европа. Идните месеци оферират чудесна опция за къса отмора, изключително по време на септемврийските празници. Кои дестинации избират сънародниците ни за своя city break в Европа обаче и за какво, както и какъв брой ще им коства?

Най-популярните европейски дестинации

През миналия летен сезон, Италия и Испания бяха едни от най-предпочитаните дестинации измежду българите. Тази наклонност се резервира и през идващите месеци, заради страхотните условия за туризъм и хубавото време, които тези страни оферират даже през есента. Милано оглавява класацията и най-вече българи ще пътуват до такава степен за своето “кратко бягство ” през есента. Испанската перла Барселона също е едно от желаните места за сънародниците ни, следвана от австрийската столица. Други две дестинации, които съставляват интерес за българите са Рим и Париж.

Защо да изберете някой от тези градове за city break?

Милано

Несъмнено Милано е един от най-посещаваните градове в Италия! От една страна полетите до такава степен са на извънредно преференциални цени и се извършват постоянно, а от друга – градът е обаятелен и има доста какво да покаже на своите гости. Една от главните аргументи, заради които тази дестинация е обичана на доста пътешественици, е изобилието от разнообразна и зашеметяваща архитектура. Символ на града е Миланската катедрала – „ Дуомо “, която наложително би трябвало да посетите. Другата причина за интереса към Милано е, несъмнено, модата – градът е епицентърът на италианската мода и дизайн и е дом на най-големите имена в сектора като Valentino, Versace, Prada, Dolce & Gabbana и Armani. Като прибавим вкусната италианска храна, невероятния нощен живот и очарователните езера, които се намират наоколо до града – Милано е напряко фантазия!

Барселона

Прекрасно време съвсем през цялата година, чудесна испанска кухня, зашеметяващите творби на Гауди и топлото посрещане на испанците са единствено част аргументите, заради които Барселона е толкоз известна дестинация.  За да се докоснете до богатото въображение на Антонио Гауди, то наложително посетете Park Güell, La Casa Milà и La Sagrada Familia. Разходка с колело из града или сантиментално преживяване с яхта също ще ви оказват помощ да усетите по-добре духа на каталунската столица. Не пропускайте също да видите Триумфалната арка и статуята на Колумб, които сигурно ще ви впечатлят.

Виена

Романтична или фамилна дестинация? Виена е и двете! Няма екскурзиант, който да не прекара най-малко ден в един от най-известните увеселителни паркове – Пратер. И дребни, и огромни могат да намерят по нещо за себе си – от рискови прекарвания до прелестни гледки, които се виждат от фамозното Виенско колело. Разходка из зашеметяващите дворци „ Хофбург “ и „ Шьонбрун “, катедралата „ Св. Стефан “ и църквата „ Карлскирхе “, може да направи визитата ви във Виена още по-вълнуващо.

Цени на самолетните билети

Въпреки сериозното повишаване на цените на горивата, от туристически организации описват, че към момента могат да се намерят преференциални предложения за самолетни билети. Двупосочни билети до столицата на модата – Милано можете да намерите от 20 евро. До Виена също могат да се намерят билети на такива положителни цени. Това лято, цените на полетите до Испания бяха по-високи, спрямо други летни дестинации, само че към този момент можете да закупите билети до Барселона на много по-добри цени, започващи от 37 евро за двете направления. До Рим и Париж пък можете да летите в двете посоки за 34 евро в посока. Експертите по туризъм поучават да резервирате своите билети минимум четири седмици преди самото пътешестване, с цел да се възползвате от преференциални предложения.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР