Въпреки ръста на плащанията на стоки и услуги с банкови

...
Въпреки ръста на плащанията на стоки и услуги с банкови
Коментари Харесай

Справка сочи колко плащате при теглене на пари от банкомат

Въпреки растежа на заплащанията на артикули и услуги с банкови карти, българинът продължава да тегли пари в брой от картите си, след което да се разплаща, написа profit.bg.

От банкоматите в страната през 2016 година са изтеглени рекордните 24.124 милиарда лева, сочи информация на изданието. Сумата за първото полугодие на 2016 година бе 11.31 милиарда лева, до момента в който за второто – 12.81 милиарда лева

Година по-рано изтеглените суми от ATM устройствата бе 22.825 милиарда лева, а за 2014 година - 19.03 милиарда лева

Очаква се в идващите седмици от централната банка да разгласяват и данните за първото полугодие на 2017 година

В края на предходната седмица от СИБАНК и ОББ оповестиха, че уеднаквяват таксите си за изтегляне от ATM устройства. Ето за какво през днешния ден проверихме при какво условия теглим пари в брой от банкоматите на 10-те най-големи банки в страната.

Банките, по този индикатор, можем да разделим на три:

0.20 – 1.00 лева

В тази група попадат Първа капиталова банка, Райфайзенбанк и Централна кооперативна банка. Таксите при прилагане на непознати банкомати са 0.98 лева, или 1 лева при ПИБ.

0.30 – 1.00 лева

Това е и най-масовата група от банки – общо четири. По 0.30 лева такса за изтегляне от личен банкомат имат от Пощенска банка, СИБАНК/ОББ, Банка Пиреос и Банка ДСК. Всяко изтегляне от непознат банкомат ще ви коства по левче, или 1.10 лева при Банка ДСК.

Без такса изтегляне от личен банкомат

Две от огромните банки в страната оферират изтегляне без такса от лични АТМ устройства. Това са Уникредит Булбанк и Сосиете Женерал Експресбанк. При тях таксите за изтегляне от непознат банкомат са 0.98 и 0.99 лева

Към топ 10 към този момент можем да зачислим и Алианц Банк, защото ОББ и СИБАНК към този момент можем да преглеждаме като една финансова институция, въпреки в идващите месеци клоновете на двете банки да продължат да работят поотделно.

Таксите на Алианц за изтегляне от личен и непознат банкомат са 0.15 и 1.06 лева за трансакция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР