Въпреки процесите, които текат между Европейския съюз и Великобритания, България

...
Въпреки процесите, които текат между Европейския съюз и Великобритания, България
Коментари Харесай

Борисов очаква Великобритания да остане стратегически партньор на България

Въпреки процесите, които текат сред Европейския съюз и Англия, България чака Обединеното кралство да остане стратегически сътрудник на Съюза по основни въпроси като сигурността и битката с тероризма. Това уточни министър-председателят Бойко Борисов пред английския си сътрудник Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещаване в Лондон.

Двамата разискаха съдействието в региона на миграцията и на сигурността. Беше дадена висока оценка за взаимоотношението сред специфичните служби на България и Англия, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Борисов уточни, че чака поддръжката на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към фамилията на демократичните полезности е най-голямата гаранция за сполучливо, несъмнено и спокойно развиване на европейския континент. „ Хората от този район чакат да им покажем, че Европа мисли за тях “, сподели българският министър-председател.

Ние напущаме Европейски Съюз, само че не и Европа, разяснява министър председателят Тереза Мей. Тя уточни, че като някогашен вътрешен министър на Англия може да оцени положените от България старания в процеса на преодоляване на мигрантската рецесия в Европа и за битката с тежката престъпност. „ Затова благодаря на теб и на България за помощта, която оказахте в общата ни битка с проведената престъпност, тероризма и трафика на хора “, сподели Тереза Мей.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР