Въпреки предварителния анонс, мажоритарният собственик на Левски (86.6%) Наско Сираков

...
Въпреки предварителния анонс, мажоритарният собственик на Левски (86.6%) Наско Сираков
Коментари Харесай

Наско Сираков засега си задържа̀ акциите в "Левски"

Въпреки предварителния анонс, мажоритарният притежател на " Левски " (86.6%) Наско Сираков не разгласи през днешния ден даряването на свои акции в основаното на 4 май съдружие " Левски " на левскарите ", което има за цел да интегрира оптимално почитателите в ръководството на футболния клуб и да им даде опция да въздействат върху вземането на значими решения. 

Сираков участва през днешния ден на поднасянето на цветя на Могилката до 22-ро учебно заведение в София, където преди 108 година е учреден " синият " клуб. Именно там той трябваше да разгласи какъв брой акции подарява на сдружението, което в бъдеще ще ръководи клубните каузи.

Още нощес обаче, в документално послание, Сираков съобщи:

" Знам, че откровено се вълнувате за бъдещето на акциите, които владея. Бих желал да Ви уверя, че ще се разделя с акциите единствено тогава, когато съм сигурен, че са в верните ръце и на точното място. Това решение няма да взема самичък. Ще го обсъдя със Станимир Стоилов. С него сме потвърдили в годините, че знаем КАК. На 4 май учредихме съдружие “Левски " на левскарите ”. Аз, Мъри, Иво и Дани Боримиров бяхме от учредителите. Аз към този момент платих членския си импорт. Нека подкрепим сдружението, тъй като аз имам вяра, че то може да помогне на “Левски ”. Бъдете спокойни, тъй като никой не ми е поставял изискване да дам акциите на сдружението преди то да е потвърдило, че е в положение да управлява процесите в обичания ни клуб. "

Днес притежателят се обърна към събралите се с думите, че към този момент е споделил каквото има в обръщението си, само че въпреки всичко добави:

" С най-чисти усеща и намерения влязох в това съдружие [...] В един миг " Левски " би трябвало да стане благосъстоятелност на левскарите. От тази естрада желая да кажа, че у всеки един от вас би трябвало да отпаднат подозрения за задкулисие, ангажименти, измами. Това с вас не може да се случи. Така че, колкото повече хора от вас влязат в това съдружие, толкоз по-добре ще бъде. Ако на някой му минава през главата, че може по някакъв неточен метод да придобие акциите на " Левски ", значи доста малко ме познава. Очаква ни по-добра година сигурно ".



Така въпросът с акциите във остана провесен.

По време на празненството на Могилката въпреки всичко официално бе даден старт на акцията по набиране на членска маса от бъдещи ръководещи " Левски ". Председателят на „ Левски " на левскарите “ Димитър Костадинов разгласи, че членският импорт (200 лева годишно, или 16,67 лева месечно) ще се заплаща само по банков път, с цел да бъде всичко транспарантно.

Той добаве, че през днешния ден от 15 ч., в офиса до клубния музей на Герена всеки левскар може да отиде и да попълни заявление за участието си в сдружението. 

" Целта на сдружението е доста елементарна и ясна – да създадем " Левски " свободен, самостоятелен и печеливш клуб, който е подвластен единственот от своите почитатели, силата и желанието им да оказват помощ. На правилото „ Един левскар – един глас “ ще се избира президент “, сподели Костадинов.

 

ШОУ ЗА ПРАЗНИКА ДОВЕЧЕРА

108-годишнината от основаването на " Левски " ще бъде отпразнувана и тази вечер с шоу мач на стадион " Георги Аспарухов ". Той ще опълчи отборите „ Синя приказка I “  и " Синя приказка II ".

Едните са ветерани от първият отбор, воден от треньора Станимир Стоилов, който игра в групите на Шампионската лига и доближи 1/4-финал в Лига Европа (сезон 2006/07). А другият е формиран от футболисти в сегашния отбор на " сините ", водени още веднъж от Стоилов.

Мачът ще стартира в 19 ч. е ще бъде в две полувремена от по 20 мин. Клубът продава билети за него на алегорична цена от 19.14 лева (по годината на основаване).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР