Въпреки полюсните мнения, решението на съдията Дамир Скомина да отсъди

...
Въпреки полюсните мнения, решението на съдията Дамир Скомина да отсъди
Коментари Харесай

Защо Дамир Скомина е невинен за дузпата?

Въпреки полюсните отзиви, решението на съдията Дамир Скомина да отсъди углавен удар в 22 секунда от финала на Шампионската лига, е било вярно. Медиите в Англия побързаха да разкрият какви са били директивите на УЕФА към съдиите още при започване на годината.

Реферът даже не се базира на системата за видеонаблюдение (ВАР), което развихри огромна дискусия във футболните среди. Той взе решението незабавно, без персонално да прегледа обстановката. Малко по-късно състемата удостовери правотата на арбитъра.

Играчът на Тотнъм Муса Сисоко е улеснил съдията при неговото решение. След удар на Садио Мане, топката удари първо подмишницата на халфа на „ шпорите” и се претърколи към ръката му. 11-метровият удар беше осъществен от Мохамед Салах, а в следствие Ливърпул победи с трофея след 2:0 .

Словенският арбитър при всички положения е трябвало да отсъди дузпа, поради напътствията на шефа на съдиите към УЕФА Роберто Росети.

На конференция преди етапа на елиминациите в Шампионската лига той разкри, че има три неща, които се взимат от голяма важност, без значение дали актът е бил тенденциозен, или не.

1. Има ли придвижване на ръката към топката

2. Дистанцията сред двамата играчи

3. Позицията на ръката

Мохамед Сисоко направи придвижване с ръката към топката, имаше несъмнено разстояние сред Мане и французина, който беше разперил ръката си във въздуха.

Тези индикатори са задоволителни, с цел да оневинят Дамир Скомина във финала на Шампионската лига. Според тълкуванията на УЕФА, съдията не е имал друга опция да реагира и по тази причина не е имало причина да изиска преразглеждане посредством ВАР.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР