Въпреки оплакванията на работодателите от липсата на квалифицирана работна ръка

...
Въпреки оплакванията на работодателите от липсата на квалифицирана работна ръка
Коментари Харесай

Лоялността на служителите е в пика си въпреки глада за кадри

Въпреки недоволствата на работодателите от неналичието на квалифицирана работна ръка изследване на пазара на труда в България сподели, че ангажираността на работещите с триумфа на фирмите през 2017 година е достигнала най-високата си стойност за единайсетте години, в които този параметър се изследва. Най-благоприятен е микроклиматът в ИТ бранша, фармацията, превоза и логистиката, а най-голямо е разочарованието в аутсорсинга на услуги.


Общо 68% от интервюираните чиновници (с 3% повече, в сравнение с през 2016 г.) предлагат компанията, в която работят, като добър шеф, не търсят други благоприятни условия на пазара на труда и влагат доста повече, в сравнение с се чака от тях всеки ден, демонстрира изследване на Aon, което обгръща 13500 чиновници на 56 компании от 10 промишлености.

Над 78% от работещите в ИТ компании, във фармацията, превоза и логистиката са на мнение, че тяхната компания има отлична известност в обществото и са склонни да я предлагат като положително място за работа. в тези браншове чиновниците се усещат доста по-свободни сами да вземат решение по какъв начин да изпълнят дилемите си.



Спада доверието към работодателя при заетите в аутсорсинга на услуги. В последното проучване едвам 29% споделят, че тяхната компания е положително място за работа при 58% година по-рано. Само 36% от работещите в бранша мислят, че техният шеф съумява да задържи гениите си.

През 2017 година най-слаба връзка с работодателя си демонстрират работещите във възрастовата група сред 25 и 29
години. Едновременно с това четирима от всеки петима чиновници под 25 година изрича преданост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР